Regija
SREBRNI REPREZENTATIVAC DONIRAO UDŽBENIKE I RADNE BILJEŽNICE

Marcelo Brozović darivao
učenike iz Cerića i Marinaca
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Ova lijepa vijest razveselila je mještane Općine Nuštar, posebice roditelje ukupno 65 školaraca
NUŠTAR

Srebrni hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović, u dogovoru s načelnikom Općine Nuštar Hrvojem Drinovcem odlučio je malim Cerićancima, učenicima od 1. do 4. razreda, koji pohađaju Područnu školu u Ceriću OŠ Zrinskih Nuštar, darovati knjige za sljedeću školsku godinu. Ova lijepa vijest razveselila je mještane Općine Nuštar, posebice roditelje ukupno 65 školaraca kojima će biti osigurane besplatne knjige za novu školsku godinu. Brozović će obradovati i 22 mališana iz susjednih Marinaca, učenika od 1. do 4. razreda, također Područne škole u Marincima u sastavu nuštarske škole.


Kao lijep primjer demografske obnove valja podsjetiti kako u vremenu kada mnogim područnim školama prijeti zatvaranje zbog sve manjeg broja učenika, Područna škola Cerić iz godine u godinu bilježi sve veći broj učenika, a Cerić postaje sigurna luka za brojne mlade obitelji kojima ovakve inicijative dodatno daju razlog za ostati i živjeti u malim slavonskim mjestima.
Nuštarski načelnik Hrvoje Drinovac još ne može doći k sebi nakon što je stupio u kontakt s menadžerom Marcela Brozovića koji je iz Osijeka i koji mu je prenio želju Brozovića da pomogne ovaj dio Slavonije koji je mnogo propatio u Domovinskom ratu.
- Brozovićeva je želja bila pomoći Nuštru za koji zna da je jako stradao u ratu i da su Nuštarci i Cerićanci dali velik doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske. Taj dar, udžebenici i radne bilježnice, vrijedan je oko 80.000 kuna i lijepa je pomoć roditeljima školaraca iz Cerića i Marinaca. Bilo bi nam drago da Marcelo bude naš gost, ali za sada to nije moguće, jer, kako nam je rekao njegov menadžer, on je uzeo dvadeset dana odmora prije početka priprema za prvenstvo i nitko ne zna gdje je. Zahvalio sam mu preko menadžera, a on je odgovorio kako ovo nije kraj, nego će i dalje pomagati Nuštru - kaže načelnik Drinovac i dodaje kako ovo nije prva Brozovićeva donacija Nuštru. U dva je slučaja pomogao obitelj kućanskim aparatima i djecu darivao igračkama.
Proljetos, oko Uskrsa, Brozović je bez velike medijske pompe darivao Dječji vrtić Vladimir Nazor u Vinkovcima i ravnateljica se još živo sjeća kako je teklo pregovaranje.
- I mi smo preko menadžera stupili u kontakt s Brozovićem i dali mu popis što trebamo pa nam je donirao strunjače raznih vrsta, lopte za nogomet i košarku, sprave za vježbanje, čunjeve, i to nas je jako obradovalo, jer naš vrtić prije toga nikada nije dobio tako lijepu donaciju. Vrtić Vladimir Nazor broji 80-ak djece i možemo se pohvaliti da je svake godine sve više djece - kaže Suzana Zidar, bivša direktorica ovog dječjeg vrtića, a danas ravnateljica Dječjih vrtića Vinkovci, u sklopu kojega je sedam gradskih vrtića.
- Ako budemo gradili novi vrtić - kaže Suzana Zidar - zamolit ćemo Marcela Brozovića za donaciju jer on voli darivati. Miroslav Flego
Hrvoje Drinovac

načelnik Nuštra

Brozovićev menadžer nam je rekao kako je Marcelova želja pomoći Nuštru za koji zna da je jako stradao u ratu i da su Nuštarci i Cerićanci dali velik doprinos u stvaranju Hrvatske
Nema veze s istokom Slavonije
Mnogi među novinarima su se pitali, kada su čuli vijest kako je Marcelo Brozović donirao knjige osnovcima iz Cerića i Marinaca, kakve su njegove veze s istokom Slavonije, je li možda ovdje živio, ili je slavonskog podrijetla, ali nitko nam nije mogao potvrditi da je podrijetlom iz ovog kraja. Rođen je u Zagrebu, a odrastao u Velikoj Gorici, gdje su mu htjeli prirediti doček nakon onog zagrebačkog, ali je Marcelo to odbio.
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli