Regija
PROJEKT OD 21,3 MILIJUNA KUNA

Potpisan ugovor za inkubator
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
VINKOVCI
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i Mile Krmek, član Uprave tvrtke Suhomont u ime izvođača radova, potpisali su ugovor o izvođenju rekonstrukcije i dogradnje postojeće stambene zgrade u zgradu poduzetničkog inkubatora Vinkovci, a potpisan je u okviru projekta Poduzetnički inkubator Vinkovci. Ukupna vrijednost projekta je 21,3 milijuna kuna od čega su nepovratna sredstva nešto manje od 20 milijuna kuna, a Grad snosi preostali dio.
- Držim da je ovo vrlo važan projekt za naš grad. Novi objekt bit će moderno opremljen te će novi, mladi poduzetnici imati priliku ostvariti svoje poduzetničke ideje. Iako je ovaj projekt po svojoj prirodi gospodarski projekt, ja ga vidim kao i jednu od demografskih mjera. Želja mi je da inkubator popunimo novoosnovanim poduzećima s mladim osobama koje su završile svoje školovanje i žele se baviti poduzetništvom. Cilj je olakšati poslovanje novim poduzetnicima i potaknuti otvorenje novih radnih mjesta, a na taj način ćemo zadržati mlade na ovom prostoru i omogućiti im da u svom gradu imaju kvalitetne uvjete za rad i ostvarivanje svojih ambicija i poslovnih ideja - rekao je gradonačelnik Bosančić.
Dodao je kako mu je posebno drago što je posao rekonstrukcije i dogradnje poduzetničkog inkubatora dobila domaća, vinkovačka tvrtka sa svojim kooperantima i što je prepoznata važnost ovakvog projekta koji ima za cilj razvoj visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture. M. Flego
Partneri na projektu
Partneri na projektu su Agencija za razvoj i investicije Vinkovaca Via i Tehnološki park Vinkovci. Cijena izvođenja radova iznosi 16,5 milijuna kuna, a posao rekonstrukcije i dogradnje dobila je domaća tvrtka Suhomont d.o.o. Cilj projekta je razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama. Projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa "Konkuretnost i kohezija", kroz projekt "Razvoj poslovne infrastrukture".
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike