Kultura
3. NATJECANJE MLADIH OPERNIH PJEVAČA "ZINKA MILANOV"

Pobjednik je Slawomir Kowalewski
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Pobjednik 3. Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača "Zinka Milanov" održanog u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci je bariton Slawomir Kowalewski iz Poljske, odlučio je stručni žiri na završetku sedmodnevnog natjecanja. Drugo mjesto osvojila je sopranistica Julia Muzičenko iz Rusije, a treće bariton Beomseok Choi iz Južne Koreje. Najbolja prema ocjeni publike bila je Julia Muzičenko. HNK Ivana pl. Zajca dodijelio je još dvije svoje nagrade, a one podrazumijevaju nastup u nekoj od opernih produkcija ove kuće u sljedeće dvije sezone, a dobitinici su Slawomir Kowalewski i Beomseok Choi.
U stručnom žiriju bile su ugledne operne ličnosti: Silvana Sintow Behrens, Rosemary Joshua, Brenda Hurley, Fabrizio Melano, Mariano Horak, Ville Matvejeff te profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, inicijatorica i umjetnička voditeljica natjecanja Vlatka Oršanić.
Od sedamdesetak prijavljenih, dvije etape prošlo je desetero finalista iz šest zemalja, koji su u srijedu navečer, prije odluke o dobitnicima nagrada, nastupili na gala koncertu. Publici i članovima žirija predstavili su se izvodeći neke od najljepših arija iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Bizeta, Čajkovskog, Gounoda, Cilee, Giordana i Saint-Saensa. H
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike