Mozaik
JAN KEREKEŠ, FRONTMEN BENDA COLD SNAP

Jako se veselimo malom i
nabrijanom koncertu u Osijeku
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Danas koncert u Osijeku, a potom u Bugarskoj gdje nastupaju s grupom Iron Maiden

Na putu do Bugarske, gdje Cold Snap svira na festivalu s grupama Iron Maiden i Judas Priest, taj odličan varaždinski heavy metal bend stat će u Osijeku kako bi promovirao svoj novi album "All Our Sins" i predstavio nove pjesme. U malom, ali najaktivnijem klubu u Osijeku, Randezvous Dungeon baru u Šamačkoj 22, koncert Cold Snapa počet će danas, 20. srpnja, u 22.30 sati. Ulazak je besplatan.



Ovog petka gledat ćemo vas uživo u Osijeku, i to besplatno. Kako je došlo do tog koncerta?
- Prije svega, hvala vam na interesu za naš bend. U subotu nastupamo na Hills of Rock festivalu u Bugarskoj, a nakon toga imamo još dogovorenih nastupa na festivalima u srpnju i kolovozu. Gledali smo da popunimo što je više moguće nastupa ovo ljeto, te samim time promoviramo naš novi album u što više gradova i država. Obratili smo se Randezvous Baru u Osijeku i oni su nam odgovorili potvrdno, a samim time i olakšali dug put do Plovdiva. Jako se veselimo tom malom i nabrijanom koncertu.

U Bugarskoj nastupate s grupama Iron Maiden i Judas Priest. Jeste li fanovi njihove glazbe i kako se osjećate prije nastupa?
- Kad god iznova pogledamo plakat i vidimo ime našeg benda zajedno s Iron Maiden, Judas Priest i mnogim drugim velikim imenima, osjećamo se odlično i jako uzbuđeno. Velika je to stvar za nas i naravno da smo fanovi tih bendova i radujemo se što ćemo ih vidjeti uživo, a nadamo se, i upoznati.

Novi album "All Our Sins" snimili ste u Danskoj. Zašto baš tamo?
- Tako je, za snimanje našeg četvrtog studijskog albuma odlučili smo se zaputiti u daleku Dansku, u drugi po veličini grad u Danskoj, Aarhus. Razlog je taj što tamo živi producent s kojim smo surađivali već na dva prethodna albuma. Iskustvo je bilo nevjerojatno za sve nas, a Aarhus i Danska općenito su predivni.

Ponovo surađujete s producentom Tueom Madsenom. Očito ste zadovoljni njime?
- Da, kao što smo već rekli, u Dansku smo išli isključivo zbog našeg producenta Tuea Madsena koji tamo i posjeduje svoj studio Antfarm. Prije nego smo se odlučili s kim bismo surađivali na ovom albumu, sjeli smo i preslušavali razne CD-ove i domaćih i stranih izvođača. Usporedili smo i uratke koje je radio Tue sa nekim drugima i vrlo brzo nam je bilo jasno zbog čega smo dosad surađivali s njime i zašto ćemo i ovaj put producentsku palicu prepustiti njemu. Dok smo radili na prethodna dva albuma, Tue je dolazio u Hrvatsku u studio Morris u Zagrebu gdje smo zajedno snimali, a potom je snimke nosio u Dansku gdje je radio miks i mastering. Ovaj put smo se odlučili otići u njegov studio, iako je veoma daleko, zato što nam je to trebalo kao bendu i nakon cijelog tog iskustva možemo reći da smo bili u pravu i da smo mnogo naučili i jedni od drugih i od Tuea.

Kroz godine je bend dosta izmijenio sastav. Je li vam to prouzročilo probleme ili ste se lagano prilagođavali?
- Da, događale su se određene stvari na koje ponekad jednostavno ne možete utjecati, ali to nas nikad nije spriječilo u tome da nastavimo raditi. Ne bismo rekli da nam je izazvalo probleme, ali definitivno nije bilo lako. Kada se takvo nešto dogodi, stisneš zube i ideš dalje. S novim ljudima koji su voljni raditi i koji dijele ista mišljenja o tome što bi bend trebao biti. Prilagođavali smo se brzo kako smo i morali jer nije bilo ni prostora ni vremena za posustajanje, i upravo zbog toga smo sada tu, jači no ikad.

Prošle godine osvojili ste potpisivanje ugovora na natječaju izdavačke kuće Arising Empire/Nuclear Blast. Koliko je to utjecalo na rad benda?
- Potpisivanje ugovora s Arising Empire i kompletna suradnja s Nuclear Blast Records nešto je što je sigurno san svakog metalca, pa tako i naš. Suradnja je odlična, i zaista smo prezadovoljni. To su ljudi koji su veterani u svom poslu i znaju kako se taj posao radi, a u kombinaciji s bendom koji također ima iskustva i radi punom parom, to je dobitna kombinacija. To je definitivno veliki korak za Cold Snap i možemo tako reći i novi početak, točnije, nova i bolja faza benda.

Odakle poticaj za podržavanje akcije "Veliko srce malom srcu"?
- Jednom sam prilikom sudjelovao u humanitarnom događaju organiziranom od strane udruge "Veliko srce malom srcu", i kad sam vidio svu tu djecu koja su puna života i nade i energije unatoč svojim bolestima, to me je jako inspiriralo. A kako se tema naše pjesme može i povezati s njima, tako smo ih i pozvali na suradnju u našem najnovijem videospotu za pjesmu "Witness of Your Sickness". Oni su se rado odazvali i zajedno smo napravili sjajan posao. Taj video nije samo glazbeni video. To je i poziv na suosjećanje svim ljudima i na razumijevanje da postoji mnogo djece s rijetkim bolestima u Hrvatskoj i svijetu.

Kad možemo očekivati novi spot?
- Zasad nemamo točne datume, ali svakako planiramo do kraja godine izbaciti bar još jedan video. Samo nas nastavite pratiti i nećemo razočarati nikoga.

Kakvi su planovi za ostatak ljeta?
- Danas, 20. srpnja, počinjemo s ljetnim svirkama, prva postaja nam je kao što smo već rekli Osijek gdje sviramo u Randezvous/ Dungeon Baru, zatim 21. srpnja sviramo na već spomenutom Hills of Rock festivalu u Bugarskoj, 24. srpnja putujemo u Sloveniju na Metal Days festival, 26. srpnja spuštamo se natrag u Hrvatsku, i to na Rock Live festival na Šoderici, a već 27. srpnja ponovo putujemo gore, ovaj put u Njemačku, i to u Leonberg pokraj Stuttgarta na RockXplosion Warmbronner Open Air festival gdje smo i headlineri. U osmom mjesecu imamo 9. kolovoza Jailhouse festival u Lepoglavi, pa onda 16. kolovoza putujemo u Češku u Litomerice na Death Coffee Pary festival, a u povratku prema Varaždinu, 17. kolovoza, sviramo u Gornjoj Radgoni u Sloveniji u KUD-u Bunker. Dana 19. kolovoza napokon smo u svom Varaždinu, i to na 20. jubilarnom Špancirfestu, a 24. kolovoza rezerviran je ponovno za Sloveniju, i to Poletnu scenu u Novoj Gorici.
Tanja Kvorka
ljeto
BIT ĆE RADNO S PUN SVIRKI
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike