TvObzor
EFEKTIVAN TRILER 10X10

Film prepun raznovrsnih prevrata
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Kad Cathy završi sa satom joge, usred bijelog dana, napadne ju Lewis koji joj zaveže ruke i usta te ju strpa u svoj auto, u njegovoj udaljenoj kući u predgrađu Atlante čeka ju zvučno izolirana soba.

Atlanta, Georgia. Ton majstor Lewis (Luke Evans) prati kretanje cvjećarke Cathy (Kelly Reilly) i zatim ju napadne usred bijelog dana, savladavši ju u javnoj garaži i strpavši u svoj auto. U njegovoj udaljenoj kući zatvori ju u zvučno izoliranu sobu gdje ju, tijekom jednog dugog dana, neprestano ispituje, a njegova pitanja – i Cathyjini borbeni odgovori – na površinu izvuku niz tajni. Percepcije se mijenjaju, kao i dinamika odnosa u ovoj zastrašujućoj igri miša i mačke koja ima smrtonosne posljedice…


Triler koji će u napetosti držati gledatelje cijelo vrijeme zbog raznovrsnih prevrata, 10x10 oslanja se na istančanu glumu Lukea Evansa i Kelly Reilly. Smještena u Atlantu, ta klaustrofobična, ali dinamična priča vrti se oko Lewisa (Evans), naizgled prosječnog muškarca, i Cathy (Reilly) koju otme usred bijelog dana i odvuče u svoju udaljenu kuću, kako bi ju zaključao u zvučno izoliranu prostoriju (veličine 10x10 stopa, to jest, približno 3x3 metra). Nakon što uslijedi nekoliko intenzivnih sesija ispitivanja, Lewisove zagonetne motivacije polako se razotkrivaju, a zaplet se komplicira istodobno s tajnama koje izađu na vidjelo dana. Ništa, možemo sa sigurnošću reći, nije onakvo kakvim se isprva čini.
Scenarij je napisao Noel Clarke za Unstoppable Entertainment, producentsku kuću koju vodi zajedno s glumcem i producentom Jasonom Mazom. Clarke i Maza ujedinili su snage s producenticom Maggie Monteith i njezinom tvrtkom Dignity Film Finance, prije nego što su krenuli u potragu za redateljem i pravim glumcima za te uloge.
Njihovu pažnju odmah je privukla Suzi Ewing koja se ističe svojim kratkim filmovima, glazbenim spotovima i reklamama i koja je bila više nego spremna prihvatiti se svojeg prvog dugometražnog igranog filma. Maza je izjavio: "Htjeli smo Suzi za redateljicu jer je teško režirati prvi put, a pogotovo kad si žena. Ali mi smo joj u potpunosti vjerovali. Napisala je priču i režirala kratki film "Going Postal" koji je poslužio kao odlična preporuka za ovaj film. Bio je briljantan, snimljen na samo jednoj lokaciji, s minimalno filmske i glumačke ekipe te vrlo, vrlo napet.“
Suzi Ewing bilo je važno da joj njezin redateljski prvijenac savršeno odgovara. "U potpunosti sam se zaljubila u scenarij i pogotovo me zaintrigirao snažni glavni ženski lik," rekla je. Odmah je naglasila koliko je zahvalna što joj je Clarke omogućio da učini taj materijal svojim. "Vrlo me zanima učiniti likove što slojevitijima," nastavila je. "Bilo mi je važno da i Cathy i Lewis budu osobe koje možda poznaje – ono što mi se inače ne sviđa kod mnogo trilera je to što ti likovi nisu osobe s kojima se možemo poistovjetiti. Htjela sam da Lewis i Cathy budu osobe koje bi mogle biti jedan od naših prijatelja. Puno smo radili na priči, pojednostavili ju i zauzvrat se uistinu koncentrirali na same likove."
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata