TvObzor
DISCOVERY CHANNEL

Tjedan morskih pasa
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Discovery je prije 30 godina pokrenuo program koji je ubrzo prerastao u najiščekivaniji televizijski događaj ljeta - Tjedan morskih pasa (Shark Week). Proslava 30. obljetnice počinje u ponedjeljak, 23. srpnja, a s morskim se psima družimo svake večeri u 22 sata.


Glavne zvijezde programa su morski psi svih vrsta i veličina, a gledatelje uvijek najviše fasciniraju emisije posvećene velikim bijelim psinama. Ove godine u Tjednu morskih pasa na Discovery Channelu sudjeluje više od 20 vrhunskih znanstvenika i istraživača, a pridružuju im se i poznate osobe, poput slavnog stručnjaka za preživljavanje Beara Gryllsa.
Tjedan morskih pasa svakog dana donosi nove zanimljive priče snimljene pomoću inovativne tehnologije koja nam omogućava uvid u jedinstvene vrste morskih pasa. Uz pomoć SHARKCAM-a Dicovery vodi gledatelje na mjesta koja nikad prije nisu bila zabilježena kamerom.
U ponedjeljak, 23. srpnja, biti će prikazana emisija "Bear protiv morskog psa", u kojoj ćemo gledati Beara Gryllsa, poznatog po preživljavanju u najekstremnijim okolišima, koji kreće u okršaj s morskim psima koji imaju prednost domaćeg terena. Dan kasnije, 24. srpnja, na rasporedu je "Bez kaveza" u kojoj profesionalnu hrvačicu i majstoricu borilačkih vještina, Rondu Rousey, čeka do sada najveći i najstrašniji izazov jer će bez kaveza roniti s velikim bijelim psinama. U srijedu, 25. srpnja, bit će prikazan emisija "30 godina s morskim psima", a dan kasnije "Godina morskog psa". Emisija "Sharkcam: Najveći hitovi" slavi šest godina izvanrednih otkrića tima "SharkCam", no vidjet ćemo i neke od katastrofa - od drijemanja velikih bijelih psina do napada na SharkCam, u petak, 27. srpnja. Tjedan morskih pasa završava u subotu, 28. srpnja, emisijom "Shark tank protiv Tjedna morskih pasa" u kojoj milijarder Mark Cuban želi pronaći i financirati vrhunske projekte poduzetnika koji traže ulagače. Usput se suočava s najvećim grabežljivcem u prirodi.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike