Sport
ATP TURNIR U UMAGU

Škugor se oprostio, srpski dvojac u četvrtfinalu
Objavljeno 18. srpnja, 2018.

Ove je godine Hrvatska imala samo dva predstavnika na ATP turniru u Umagu, a ni jedan od njih nije "preživio" prvo kolo. Nakon poraza Nine Serdarušića, od nastupa u singlu na crvenoj umaškoj zemlji oprostio se i Franko Škugor. Iako smo očekivali da bi ove godine mogao otići koju stepenicu dalje, Franko je u 1. kolu naletio na kvalifikanta, Argentinca Marca Trungellitija i doživio poraz u dva seta (6:3, 6:4).


Škugor je u Umag došao s pozivnicom organizatora, a Trungelliti se do glavnog ždrijeba probio kroz kvalifikacije i pobjedom nad Škugorom izborio je nastup u 2. kolu. Argentinac će u osmini finala igrati s 51. tenisačem svijeta, Mađarom Martonom Fucsovicsem, koji je na startu s laganih 2:0 u setovima pobijedio osmog nositelja Benoita Pairea.
Iznenađenje je napravio srpski tenisač Dušan Lajović, koji je svladao petog nositelja, Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa sa 6:3, 1:6, 6:0 i izborio mjesto u četvrtfinalu. Lajović je odlično otvorio meč, Španjolac se vratio u drugom setu kada je suparniku dao samo jedan gem, a onda je potpuno stao. Srpki tenisač projurio je trećom dionicom ostavivši Ramosa Vinolasa na nuli i otišao je među osam najboljih. Ove godine u Umagu puno bolje ide srpskom nego hrvatskom tenisu, jer osim Lajovića pobjedu je upisao i Laslo Đere, koji je na drugoj prepreci svladao Nijemca Maximiliana Marterera sa 7:6 (4), 6:3. Nakon vrlo izjednačenog prvog seta koji je tenisač iz Sente riješio u tie-breaku, Đere je u drugoj dionici puno lakše odradio posao i ušao u četvrtzavršnicu gdje će mu suparnik biti Talijan Marco Cecchinato. Talijanski tenisač je pak u 2. kolu bio bolji od Čeha Jiržija Veselija s 2:1 u setovima.
U Umagu se i ove godine može gledati jako dobar tenis, dogodila su se i iznenađenja, a na papiru i prema trenutačnoj formi igrača prvi favorit ovogodišnjeg izdanja hrvatskog ATP-a je bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur, dok naslov pobjednika brani Rus Andrej Rubljov. I. Liović
Ivana Liović
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku