Sport
TRENER PETROCUBA LILIAN POPESCU OPTIMISTIČAN

Popescu: Sve je u našim rukama, i to je najvažnije
Objavljeno 19. srpnja, 2018.

Vezani članci

OSIJEK VEČERAS IGRA UZVRATNU UTAKMICU 1. PRETKOLA EL

Bijelo-plavi se moraju postaviti kao predstavnik države koja je druga na svijetu

Uoči večernjeg treninga svoje momčadi pred novinare su sinoć u Gradskom vrtu izišli trener Petrocuba Lilian Popescu i kapetan Vladimir Ambros. Uz zahvale na gostoprimstvu trener Moldavaca nije propustio priliku čestitati na finalu Hrvatske na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
- Želim čestitati na uspjehu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Vjerujte, i u Moldaviji je puno ljudi navijalo za Hrvatsku, koja je uvijek bila zemlja talentiranih nogometaša.
Popescu je svjestan kako njegovu momčad čeka zahtjevna zadaća, ostvariti bolji rezultat od 1:1 u Kišinjevu, a da bi to mogla napraviti, mora pokazati svoje najbolje lice, bez straha ili nervoze.
- Čeka nas teška, ali i zanimljiva utakmica. Jasno je da će biti drukčija od prve, odigrane u Kišinjevu. Za nas je ovo ozbiljan ispit, mlada smo momčad i zato je prije ove utakmice jako važna psihološka priprema. Ne smijemo biti nervozni, nego smireni. No, siguran sam da će to moji mladi igrači svladati i prikazati zanimljiv nogomet.
S obzirom na to da je Petrocub debitant u europskim natjecanjima te u ovom ogledu Osijek ipak ima ulogu favorita, koliko je taj remi iz prvog susreta zadovoljavajući rezultat za Moldavce?
- Normalno je da je svaki trener uvijek zadovoljan kada njegova momčad pobijedi i zato rezultat iz Kišinjeva nije za zadovoljstvo. Analizirali smo našu igru, koncentrirali se na to što trebamo ispraviti i promijeniti i nadam se da ćemo sve o čemo smo razmišljali uspješno i realizirati na terenu.
Nakon tog prvog ogleda Popescu je istaknuo kako se nada da će igrači koje je morao mijenjati biti spremni za uzvrat. No, jasno, nije htio otkrivati karte prije susreta, pa tako ni hoće li nešto mijenjati u svojoj početnoj jedanaestorici.
- Razumjet ćete da vam to neću otkriti - odgovorio je uz smiješak, potvrdivši i kako njegova momčad nije posebno uvježbavala izvođenje jedanaesteraca, iako u prošlosti s tim ima gorkih iskustava. Na kraju je još jednom ponovio kako vjeruje da će se susret u Gradskom vrtu razlikovati od prošlotjednog, ali i pun samopouzdanja najavio kako će njegovi igrači biti sami kreatori svoje sudbine.
- Igra će se sigurno razlikovati od one u Kišinjevu, bit će to nešto drukčije. To je uobičajeno jer svi igraju drukčije kada su kod kuće. Ne znam koliko će navijača biti na tribinama, no sigurno će i to utjecati. I to je razlog što nas čeka težak meč. Ali, spremni smo na sve teškoće i izazove, sposobni svladati ih. Sve je u našim rukama, i to je najvažnije, sve zavisi od nas - poručio je trener Petrocuba uoči večerašnjeg uzvratnog susreta 1. pretkola Europske lige protiv Osijeka. G. Roguljić
Ambros: Svejedno tko zabije, bitno da prođemo
Kapetan Petrocuba Vladimir Ambros postigao je izjednačujući pogodak prošli tjedan u Kišinjevu te tako ostavio svojoj momčadi nadu u proboj u sljedeće pretkolo. Ambros ne bi imao ništa protiv ponavljanja tog scenarija, no ističe kako je svejedno tko će zatresti Osijekovu mrežu, a da je jedino važan prolazak.

- Po svemu što smo vidjeli, Osijek je ozbiljan klub. Znamo da nas čeka težak susret, ali vjerujem u sebe i svoje suigrače. Očekujem da pokažemo dobru igru te na kraju pobijedimo. Ne smijemo biti nervozni, kao što nismo bili ni u prvom susretu. Vjerujem u našu pobjedu, a nije važno tko će zabiti. Glavno da mi pobijedimo, a u tom ću slučaju biti presretan.
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike