Sport
NOGOMETAŠI BSK-A IZ BIJELOG BRDA POČELI PRIPREME

Kao novaci u ligi žele biti stabilan hrvatski drugoligaš
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
Protekloga je vikenda s pripremnim aktivnostima počeo bjelobrdski BSK koji će sljedeće sezone igrati među hrvatskim drugoligašima zahvaljujući prošlosezonskom osvojenom drugom mjestu u 3. HNL «istok» i ishođenoj licenci za taj viši natjecateljski razred, u kojem taj klub, iz mjesta smještenog 15-ak kilometara istočno od Osijeka, ne namjerava biti prolaznik, nego stabilan sudionik. Kako je naglasio višegodišnji klupski predsjednik Jovo Vuković pozdravljajući okupljene na prozivci, na kojoj nije bilo Žaje (vratio se u Belišće), Dragojevića (Zrinski, Jurjevac), Leša (Radnički, Dalj) i Dubravca (nepoznato) čime je lista odlazaka, vjeruje se, zaključena. Dulja je ona dolazaka, jer su se u klub vratili igrači s predznakom pojačanja: Kristijan Krajček (Brežice, Slovenija), Miran Horvat (Mandraikos, Grčka), Andrej Kovačić (Vinogradar, Mladina) i Stjepan Šimičić (Osijek), a na posudbu iz Osijeka stigao je Josip Čikvar. Šef struke Denis Krstanović i njegovi suradnici Damir Horvat i Slavko Bugarski vjeruju da će raspoloživi kadar ostvariti zacrtani klupski cilj u kojem su, osim novopridošlih, na prozivci bili i starosjeditelji: Dorić, Ilinčić, Popović, Meter, Ištvanić, Majtanić, Pačar, Ezgeta, Periša, Šileš, Gvozdenović, Kasač, Brlić, Žigri, Eling i Jakšić te pridruženi juniori: Ranković, Nešić i Ušćebrka. U svlačionici su bili i igrači koji će se kroz pripreme pokušati nametnuti struci: Tatalović, S. i Lj. Sarkić, Božičić, Sušac, Omerović, Ramić i Živković. Svi će oni kompletno pripremno razdoblje odraditi na terenu u Bijelom Brdu i na igralištu Radničkog u obližnjem Dalju, gdje će i ovoga ljeta igrači BSK ugošćavati protivnike u prijateljskim susretima kako bi sačuvali glavni travnjak za igru, gdje će se ona moći i provoditi, budući da se njeguje nakon što je bio dotjeran u vrlo dobro stanje. Takvi su i igrači u trenažnom procesu, tako da liječnik dr. Branko Vakanjac nema ozbiljnjeg posla, a i nitko se glasno ne žali na umor.

- Natjecateljski iskorak prilično nas je mobilizirao i ništa nismo prepustili slučaju kako bismo spremno krenuli u prvenstvo nakon kojeg želimo zadržati netom dosegnuti status. Na dulje razdoblje tako da smo u ekipiranje igračkog kadra krenuli već poslije zadnjeg proljetnog kola ciljano dovodeći pojačanja. Primarno ona u čije smo se igračke i ljudske kvalitete uvjerili, a koji su zbog tih karakteristika iz BSK odlazili u lukrativnije sredine. Smjer je sada inverzan, jer smo u međuvremenu postali prilično poželjno odredište tako da se veći broj igrača nudio i bio zainteresiran za dolazak u naše redove, a trenutačno se osmorka, rekao bih zanimljivih igrača, nalazi na probi i nije isključeno da neki od njih ne odjenu žuto-plavi klupski dres te budu pojačanje. To ćemo vrlo brzo saznati, a za sada svi igrači izdržavaju nametnuti radni ritam čiji će se prvi ciklus zaključiti u subotu utakmicom u Kneževim Vinogradima protiv tamošnjeg četvrtoligaša Borca. Želja nam je imati, uglavnom, jače pripremne testove kako bismo s jasnijom slikom i samopouzdanjem krenuli u borbe u okviru, nedvojbeno, znatno jačeg natjecateljskog okruženja od dosadašnjeg trećeligaškog – rekao nam je trener Krstanović, pod čijim je vodstvom izboren drugoligaški status i u koga klupski čelnici vjeruju da će ostvariti zacrtani cilj.
U međuvremenu ishodeći potrebnu stručnu referencu za vođenje seniorske drugoligaške momčadi nakon što je proljetos praktično potvrdio te sposobnosti zaključivši trećeligaško prvenstvo na opće zadovoljstvo te osvojivši potom Županijski kup u čijem bi natjecanju netko od prvoligaša mogao ponovno gostovati u Bijelom Brdu. D.Lekšan
Denis Krstanović

trener BSK-a

Natjecateljski iskorak prilično nas je mobilizirao i ništa nismo prepustili slučaju. U ekipiranje igračkog kadra krenuli smo već poslije zadnjeg proljetnog kola ciljano dovodeći pojačanja.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike