Sport
BOKSAČI KLUB OSIJEK

Kreću od momčadskog na pojedinačni rezultat
Objavljeno 19. srpnja, 2018.

Petu godinu zaredom održana je Prva hrvatska boksačka liga koncipirana da 30-ak hrvatskih klubova skupljaju bodove po kolima, a u konkurenciji su uzrasti od kadeta do seniora. U pet godina postojanja ovakvog sustava natjecanja, Boksački klub Osijek uvijek je završavao ligu na postolju. Tri puta su bili prvaci Hrvatske, jednom prvaci, a zapravo činjenica je da je najslabiji rezultat ostvaren na kraju ove sezone kada je osvojeno treće mjesto. Prvaci Hrvatske su boksači Marjana, ispred Splita. No, Osječani nikako nisu podbacili ove sezone. Bio je niz okolnosti koje su utjecale što su morali predati krunu.
- Imali smo dosta boksača koji su prelazili iz jedne dobne skupine u drugu, iz juniora među mlađe seniore, iz mlađih seniora među seniore. U takvim odnosima snaga smatramo realnim rezultatom to treće mjesto, čak štoviše, zadovoljni smo što smo i petu godinu na pobjedničkom postolju, rekao nam je Matej Matković glavni trener u BK Osijek koji je s Brankom Klasićem i vodio osječke boksače kroz ligu.


Možda osječki boksački klub pomalo mijenja svoj koncept i način rada. Ukratko, možemo ga opisati da iz momčadskog učinka kreću pomalo prema pojedinačnim rezultatima.
- Imamo dvojicu seniorskih reprezentativaca i to je ono što nas čini zadovoljnima za ovu sezonu. Dominik Gubo u kategoriji do 64 kg, već je odradio nastup u reprezentaciji i upravo je u Italiji bio na okupljanju reprezentacije Hrvatske zajedno s talijanskom reprezentacijom. Tu je i Zvonimir Rebolj, koji se zbog poslovnih obaveza u Policiji nije mogao odazvati ovaj put pozivu u reprezentaciju, ali je svakako jedan od onih koji je u planovima izbornika. Zanimljivo za njega što je ove godine mijenjao kategoriju iz -81 kilogram prešao je u -91 kilogram, a opet je sačuvao status. Podsjetio bih da se radi o boksaču koji je za reprezentaciju odradio veliko natjecanje, participirao je na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu. Naravno, nekoliko je perspektivnih boksača koji su osvajali medalje na prvenstvima Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Klub je i dalje i operativno dobro posložen, na čelu je predsjednik general Mladen Mikolčević, inače dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza. Klupsko vodstvo čini sve kako bi stvorili maksimalne uvjete u datim okolnostima za stvaranje još boljih rezultata.


- Opet ćemo ove godine ići u Daruvarske toplice na pripreme za sljedeću sezonu. Plan je odlaska 15. kolovoza tako da ćemo sigurno se odlično pripremiti i za sljedeću sezonu gdje ćemo više naglasak dati na našim pojedinačnim rezultatima, naravno ne zapuštajući niti borbe u Prvoj boksačkoj ligi koje će koristiti kako bi naši borci dobili mogućnost što većeg broja borbi, zaključio je Matej Matković. K.Lacković

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike