Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Hrvatska u petak protiv Grčke za plasman u četvrtfinale
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
"Barakude" su s uvjerljivih 23:2 potopili nemoćmu i slabu Tursku

Hrvatski vaterpolisti odradili su "lakši" trening na eurosmotri u Barceloni i u susretu 2. kola skupine C svladali Tursku s 23:2 (4:0, 7:1, 6:1, 6:0).


Bila je to utakmica u kojoj nije bilo apsolutno nikakve neizvjesnosti, ali to se i očekivalo. Ipak, Turska je za "barakude" neka druga, ili treća, vaterpolska liga i naši su ih lako "potopili", pokazavši od prvih minuta kako će to sve izgledati u bazenu.
- Ekipa Turske nije u rangu s nama i tu nije bilo spora ni prije susreta. Prije utakmice odradili smo trening tako da nam je sam taj trening bio i važniji nego utakmica. Nije da nekoga podcjenjujemo, ali jednostavno je tako - kazao je hrvatski vaterpolist Loren Fatović.
Hrvatska je otpočetka krenula jako i dominantno. Vratara Turske je s dva pogotka u prve tri minute načeo Loren Fatović, a do kraja četvrtine pogađali su i Marko Macan i Ante Vukičević za konačnih 4:0. Hrvatska je potom još malo pojačala gas i u drugoj četvrtini zabila čak sedam pogodaka, a nakon 12 minuta igre i Turci su uspjeli zatresti mrežu. Naime, sredinom druge četvrtine Nesfet Togkan Ozbek savladao je Marka Bijača. Nakon poluvremena nastavilo se u sličnom ritmu, Turci su nešto pokušavali, ali nisu uspjevali, a Hrvatska je namještala nišanske sprave i pogađala. Tako je nakon Nizozemske pobijeđena i Turska, ali pred Hrvatskom je tek sada pravi veliki ispit, naime, naši se u petak (20.30 sati) sastaju s Grčkom.
- Upisali smo nova tri boda, odigrali kako smo se dogovorili i sada čekamo Grčku koja je najvažnija utakmica u skupini. No, ne možemo reći da je najvažnija na turniru, jer u ovom dijelu natjecanja još je dopušteno napraviti krivi korak, pa ga ispraviti u osmini finala, ili četvrtfinalu. Pripremit ćemo se dobro za Grčku, mislim da smo kvalitetnija momčad i očekujemo pobjedu - dodao je Fatović, koji je protiv Turske postigao pet pogotka.
Pobjeda protiv Grčke Hrvatsku vodi izravno u četvrtfinale EURA. No, Grci su nezgodna momčad, a njihovu kvalitet jako dobro poznaje Andro Bušlje, član ovogodišnjeg klupskog europskog prvaka Olympiacosa.
- Dobra su momčad, imaju prepoznatljiv stil igre, znamo da nam neće biti lako, ali vjerujem da imamo odgovor na njihovu igru. Iako s nama nije Sandro Sukno i to je veliki hendikep, smatram da smo kvalitetniji od njih i to trebamo pokazati u bazenu - kazao
je Bušlje.
Protiv slabih Turaka u našim redovima Fatović je zabio pet pogodaka, no najefikasniji je bio Lovre Miloš sa šest. Ante Vukičević i Andro Bušlje zabili su po tri pogotka, Maro Joković dva, a Marko Macan, Josip Vrlić, Javier Garcia i Ivan Buljubašić po jedan.
U petak je posljednje kolo po skupinama, pobjednik derbija C grupe između Hrvatske i Grčke ide izravno u četvrtfinale, a drugi i treći iz svake skupine razigravat će za preostala četiri mjesta u četvrtzavršnici.
Ivana Liović
BIO JE OVO SAMO TRENING
Izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak kaže kako se dvoboj između "barakuda" i Turske završio upravo kako je i očekivao - laganom pobjedom naših vaterpolista.

- Bila je to stvarno lagana utakmica za nas. Još smo prije susreta znali da je razlika između ove dvije momčadi golema, pa smo i očekivali ovako laganu pobjedu. Ne smijemo izgubiti koncentraciju, ovaj nam je susret pomogao pripremiti se još bolje za sljedeću utakmicu protiv Grčke, koja je i borba za prvo mjesto u skupini. A to prvo mjesto vodi izravno u četvrtfinale, tako da je ulog dosta velik - kazao je Tucak.

Na njegovom tragu bio je i Lovre Miloš koji je kazao kako je Hrvatska odigrala jako dobru utakmicu i iskoristila je kao trening.

- Napravili smo ono što se od nas i očekivali, i mislim da smo bili dobri - dodao je Miloš.
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike