Osijek
DAR ZA DOMAGOJA VIDU

Štićenici "Klasja" darovali vatrenom bećaru šokački šešir
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Nakon spektakularnog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na središnjem zagrebačkom trgu, gdje se natiskalo više od 100.000 oduševljenih navijača, uslijedili su dočeci naših reprezentativaca u sredinama iz kojih su potekli. Tako je i našem Slavoncu Domagoju Vidi, veseljaku koji se svojom vedrinom i bećarskim temperamentom mnogima zavukao pod kožu, priređen doček u njegovu Donjem Miholjcu. Bio je to događaj kakav se u tom kraju ne pamti, oko 4000 ljudi iz Miholjca, okolnih mjesta, pa i Osijeka došlo je pozdraviti jednog od heroja nacije.
Odjeven u nošnju miholjačkog kraja, u svečanoj šokačkoj zaprezi Vida je stigao pred dvorac Mailath, gdje su ga dočekali gradonačelnik i naelektrizirano mnoštvo u kojem je bila i Melita Rukavina, odgojiteljica u dječjem domu "Klasje", koja je dan ranije sa svojim štićenicima bila i na dočeku reprezentacije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.
- Nakon što smo se vratili s dočeka Vatrenih u Zagrebu, rekla sam djeci da nam u Miholjac dolazi Vida. Odmah su me pitali što ćemo mu pokloniti. Kako je Domagoj cijelo vrijeme tijekom fešte u Zagrebu ponosno nosio slavonski šešir, pala je odluka da mu poklonimo upravo to - rekla je Rukavina.
I doista, za bećara takvog kova, koji je k tome za ovu prigodu odjenuo slavonsku nošnju, nisu mogli odabrati bolji poklon.
Još je odjekivao bećarac skladan Domagoju u čast, kada se odgojiteljica Martina spretno probila kroz mnoštvo i Domagoju uručila poklon njegovih mladih obožavatelja.
- Prvo sam šešir poslala preko dečki iz Slavonija benda, koji su svirali na pozornici, ali sam naknadno ipak uspjela doći do Domagoja i reći mu da je to poklon djece iz doma ‘Klasje‘, što ga je, vidjelo se, iznimno razveselilo. U onom općem veselju nije bilo prigode, ali svakako ga planiramo pozvati da nas posjeti - dodaje Rukavina.
Taj bi posjet zasigurno mnogo značio štićenicima i osoblju "Klasja" te bi dao snažan vjetar u leđa njihovoj nogometnoj ekipi koja se baš ovih dana sprema za Svjetsko nogometno prvenstvo dječjih domova, koje će se od 27. do 30. srpnja održati u Varšavi, gdje će već četvrtu godinu zaredom nastupiti kao jedini predstavnici Hrvatske.
Ivan Alilović
Za bećara takvog kova, koji je k tome za ovu prigodu odjenuo slavonsku nošnju, nisu mogli odabrati bolji poklon
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike