Mozaik
NOVOSTI NA HR TOP 40

Domenika i Damir Kedžo s pjesmom "Mi protiv vas" na prvom mjestu
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Suradnja Domenice i Kedže na singlu „Mi protiv nas“, uz autorski potpis Ivana Huljića niže uspjeh za uspjehom. Ne samo da su svojim singlom osvojili Prvu nagradu publike na nedavno održanom Splitskom festivalu, nego su i na nacionalnoj listi emitiranja ostvarili najveći skok te se nalaze na drugom mjestu HR top 40.
- Ovako visoko mjesto na top-listi i to relativno brzo, veliko mi je iznenađenje. Svakom pjevaču najvažnije je da pjesma osvoji srca slušatelja, a podrška radiourednika i slušatelja pokazatelj je da je ova pjesma zaista taj cilj postigla - rekao je Damir Kedžo.
Videospot za pjesmu sniman je u Splitu i to u režiji Rina Barbira, a Domenica ne skriva sreću i zadovoljstvo snimljenom pjesmom.
- Ne mogu vam opisati koliko sam zapravo sretna što je pjesma prihvaćena ne samo u Splitu, nego i diljem Hrvatske. Od početka sam vjerovala u nju i baš zbog toga mi je drago što ju dijelim s Damirom Kedžom. Ova nam je pjesma donijela početak prijateljstva, a pobjeda na Festivalu veliki vjetar u leđa i poticaj za daljnji rad - otkriva Domenika.
Čelnu poziciju i dalje drže Zaprešić Boysi s navijačkom pjesmom „Igraj moja Hrvatska“, dok je treće mjesto nacionalne top-liste emitiranja zauzeo Tony Cetinski sa singlom s novog albuma „General bez činova“. Na četvrto mjesto smjestio se Massimo s „Lice varalice“, a top pet zatvara Klapa Rišpet sa novim singlom „Kucaj srca tvoga“.
Tri pjesme u ovom tjednu prvi put su našle svoje mjesto u prvih 40 singlova hrvatskog radijskog etera. To su „Srećo i Tugo“ od Ivane Kovač, „Ljeto“ kojeg su u svom stilu otpjevali Kuzma & Shaka Zulu te „Kao ti i ja“ od Franke Batelić, pjesma koja je ujedno i najviši ovotjedni ulaz na listu. Najizdržljivija na listi i dalje je Nina Badrić s „Mijenja se vrijeme“.
Kada govorimo o regionalnim listama primat i dalje drže Zaprešić Boysi i to u Istri i Primorju, Slavoniji, Zagorju te središnjoj Hrvatskoj. U Gradu Zagrebu dominira Klapa Rišpet, dok su Domenica i Kedžo sa svojim hitom oduševili Dalmaciju. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.K.
Severina i Grašo imaju hit Deezera
Suradnja Severine i Petra Graše na singlu “Unaprijed gotovo” prepoznata je i kod korisnika Deezera te tako nosi titulu Deezer singl mjeseca. Apsolutni hit na Deezeru i dalje je Grašina pjesma “Ako te pitaju” koja se ovoga puta našla na 2. mjestu, dok Vojko Vsa svojim općeprihvaćenim singlovima među slušateljima Deezera zauzima sljedeće tri pozicije. Od novih singlova na listi su se našli “Upalimo ljubav” (Lana Jurčević & Luka Basi), “Tutorial” (Severina Feat Ljuba Stanković), “Moja Croatia” (Stoka ft LayZ), “Sam protiv svih” (Marko Kutlić) te “Baš kad mi ne treba” (Pravila igre). Najslušaniji strani singl na servisu je "Youngblood“ od 5 Seconds of Summer.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike