Sport
HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić zaslužuje najveću ocjenu
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
DANIJEL SUBAŠIĆ – Junak protiv Danske, pouzdan u svim ostalim susretima. U finalu je možda mogao bolje, ali to neće pokvariti kvalitetnu sliku o njegovim prezentacijama.
ŠIME VRSALJKO – Postao je jedan od igrača bez kojih se početna postava reprezentacije ne može zamisliti. Obrambeno čvrst i siguran sa značajnim napadačkim doprinosom.
DEJAN LOVREN – Pokazao je klasu. Pokraj njega nij edan centarfor u Rusiji nije se naigrao. Zajedno s Vidom činio je granitni blok ispred naših vrata. Sjajan.
DOMAGOJ VIDA – Sjajno odigran turnir. On i Lovren bili su nam jaki oslonci. Nije se dao ni protiv puno bržih od sebe. Zabio je Rusima, napravio nered s onim videom. Ma, oko njega je uvijek neka gungula. Međutim, igrački je posve sazrio. Izvrstan.
IVAN STRINIĆ – Nije impresionirao. Istina, protiv sebe je imao gotovo uvijek najjače suparničke napadačke adute. I taj je dio odradio vrlo dobro, ali s loptom je bio nesiguran i uplašen. A znamo kako može više.
MARCELO BROZOVIĆ – Maratonac koji je odlično odradio prljave poslove iza leđa Rakitića i Modrića. U vremenu koje dolazi njegova će uloga biti sve važnija.
IVAN RAKITIĆ – Uživao je, to se vidjelo u svakoj utakmici, a kada je tako onda sve njegove kvalitete isplivaju na površinu. Jedan od naših najboljih igrača.
LUKA MODRIĆ – Lider i kapetan. Maestro. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji. Jednostavno ne možemo više pronaći epiteta kojim bismo ga opisali.
ANTE REBIĆ – Otkriće. Nevjerojatna energija i drskost. Treba popraviti udarac i realizaciju, ali on će postati stožerni igrač reprezentacije u budućnosti.
IVAN PERIŠIĆ – Bio je kritiziran, ali zabio je tri pogotka i pogodio dvije vratnice. Zabijao kada je bilo najpotrebnije, za pobjedu protiv Islanda, protiv Engleske i u finalu s Francuzima. Stoga u konačnici, sasvim opravdao očekivanja.
MARIO MANDŽUKIĆ – Čovjek pred kojim se klanja cijeli svijet. Neiscrpna energija. I on je zabio triput, a na kraju se u povijesne knjige upisao i na način na koji nije želio. Kao strijelac prvog autogola u finalima SP-a. Ali zaslužuje duboki naklon zbog načina na kojeg igra.
ANDREJ KRAMARIĆ – Možda nije igrao koliko je očekivao, ali dao je jedan pogodak i bio obično prvi koji je ulazio s klupe. Izbornik ga je koristio kada je trebalo napadati.
VEDRAN ĆORLUKA – Naš senator koji je vrijeme provodio na klupi, a veselio se kao da je glavni protagonist. To mogu samo istinske veličine. Kapa dolje, Čarli.
MATEO KOVAČIĆ – Još jedno veliko natjecanje na kojem nije pokazao zašto ga smatramo Modrićevim nasljednikom. Zapravo, trebali bismo ga prestati time opterećivati, jer Luku je jednostavno nemoguće kopirati.
TIN JEDVAJ – Odigrao je jednu utakmicu protiv Islanda i na desnom boku pokazao malo toga.
FILIP BRADARIĆ – Ušao u igri protiv Islanda. Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.
DUJE ĆALETA-CAR – Dobar nastup protiv Islanda. Još uvijek treba pokraj sebe imati mentora na terenu. Još jedan kojemu pripada hrvatska budućnost.
MILAN BADELJ – Odličan protiv Islanda. Možda je trebao dobiti više minuta, ali postava koju je složio izbornik funkcionirala je savršeno pa je morao biti strpljiv.
MARKO PJACA – Nije se naigrao. Ozljeda od koje se dugo oporavljao ostavila je traga. Još nije na razini kao prije ozljede. No, vjerujemo u njega i povratak u željenu formu. On bi morao biti važan u budućnosti.
JOSIP PIVARIĆ – Kada je ulazio izgledao je odlučnije i hrabrije od Strinića, ali Dalić je ostao čvrsto pri svom prvom izboru. Zato je Pivarić čekao na klupi i kada je dočekao bio je vrlo dobar.
LOVRE KALINIĆ – Odličan protiv Islanda. Za vratarsku poziciju nema zime ni u budućnosti.
DOMINIK LIVAKOVIĆ – Nije igrao.
NIKOLA KALINĆ – Antijunak. Izdalo ga je strpljenje, pa je poslan kući. A igrao bi dosta da je ostao. No, nije se mogao pomiriti s ulogom pričuve. Šteta. Prije svega za njega.
ZLATKO DALIĆ - Čovjek koji je preporodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju. U svakoj utakmici vidjela se njegova zamisao, a isto tako vukao je poteze s klupe kada nije štimalo, a isto tako imao je osjećaj, primjerice protiv Engleza, ostaviti u igri Perišića i Mandžukića. Uostalom, doveo je hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva. Zato zaslužuje najveću ocjenu.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike