Sport
HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić zaslužuje najveću ocjenu
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
DANIJEL SUBAŠIĆ – Junak protiv Danske, pouzdan u svim ostalim susretima. U finalu je možda mogao bolje, ali to neće pokvariti kvalitetnu sliku o njegovim prezentacijama.
ŠIME VRSALJKO – Postao je jedan od igrača bez kojih se početna postava reprezentacije ne može zamisliti. Obrambeno čvrst i siguran sa značajnim napadačkim doprinosom.
DEJAN LOVREN – Pokazao je klasu. Pokraj njega nij edan centarfor u Rusiji nije se naigrao. Zajedno s Vidom činio je granitni blok ispred naših vrata. Sjajan.
DOMAGOJ VIDA – Sjajno odigran turnir. On i Lovren bili su nam jaki oslonci. Nije se dao ni protiv puno bržih od sebe. Zabio je Rusima, napravio nered s onim videom. Ma, oko njega je uvijek neka gungula. Međutim, igrački je posve sazrio. Izvrstan.
IVAN STRINIĆ – Nije impresionirao. Istina, protiv sebe je imao gotovo uvijek najjače suparničke napadačke adute. I taj je dio odradio vrlo dobro, ali s loptom je bio nesiguran i uplašen. A znamo kako može više.
MARCELO BROZOVIĆ – Maratonac koji je odlično odradio prljave poslove iza leđa Rakitića i Modrića. U vremenu koje dolazi njegova će uloga biti sve važnija.
IVAN RAKITIĆ – Uživao je, to se vidjelo u svakoj utakmici, a kada je tako onda sve njegove kvalitete isplivaju na površinu. Jedan od naših najboljih igrača.
LUKA MODRIĆ – Lider i kapetan. Maestro. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji. Jednostavno ne možemo više pronaći epiteta kojim bismo ga opisali.
ANTE REBIĆ – Otkriće. Nevjerojatna energija i drskost. Treba popraviti udarac i realizaciju, ali on će postati stožerni igrač reprezentacije u budućnosti.
IVAN PERIŠIĆ – Bio je kritiziran, ali zabio je tri pogotka i pogodio dvije vratnice. Zabijao kada je bilo najpotrebnije, za pobjedu protiv Islanda, protiv Engleske i u finalu s Francuzima. Stoga u konačnici, sasvim opravdao očekivanja.
MARIO MANDŽUKIĆ – Čovjek pred kojim se klanja cijeli svijet. Neiscrpna energija. I on je zabio triput, a na kraju se u povijesne knjige upisao i na način na koji nije želio. Kao strijelac prvog autogola u finalima SP-a. Ali zaslužuje duboki naklon zbog načina na kojeg igra.
ANDREJ KRAMARIĆ – Možda nije igrao koliko je očekivao, ali dao je jedan pogodak i bio obično prvi koji je ulazio s klupe. Izbornik ga je koristio kada je trebalo napadati.
VEDRAN ĆORLUKA – Naš senator koji je vrijeme provodio na klupi, a veselio se kao da je glavni protagonist. To mogu samo istinske veličine. Kapa dolje, Čarli.
MATEO KOVAČIĆ – Još jedno veliko natjecanje na kojem nije pokazao zašto ga smatramo Modrićevim nasljednikom. Zapravo, trebali bismo ga prestati time opterećivati, jer Luku je jednostavno nemoguće kopirati.
TIN JEDVAJ – Odigrao je jednu utakmicu protiv Islanda i na desnom boku pokazao malo toga.
FILIP BRADARIĆ – Ušao u igri protiv Islanda. Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.
DUJE ĆALETA-CAR – Dobar nastup protiv Islanda. Još uvijek treba pokraj sebe imati mentora na terenu. Još jedan kojemu pripada hrvatska budućnost.
MILAN BADELJ – Odličan protiv Islanda. Možda je trebao dobiti više minuta, ali postava koju je složio izbornik funkcionirala je savršeno pa je morao biti strpljiv.
MARKO PJACA – Nije se naigrao. Ozljeda od koje se dugo oporavljao ostavila je traga. Još nije na razini kao prije ozljede. No, vjerujemo u njega i povratak u željenu formu. On bi morao biti važan u budućnosti.
JOSIP PIVARIĆ – Kada je ulazio izgledao je odlučnije i hrabrije od Strinića, ali Dalić je ostao čvrsto pri svom prvom izboru. Zato je Pivarić čekao na klupi i kada je dočekao bio je vrlo dobar.
LOVRE KALINIĆ – Odličan protiv Islanda. Za vratarsku poziciju nema zime ni u budućnosti.
DOMINIK LIVAKOVIĆ – Nije igrao.
NIKOLA KALINĆ – Antijunak. Izdalo ga je strpljenje, pa je poslan kući. A igrao bi dosta da je ostao. No, nije se mogao pomiriti s ulogom pričuve. Šteta. Prije svega za njega.
ZLATKO DALIĆ - Čovjek koji je preporodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju. U svakoj utakmici vidjela se njegova zamisao, a isto tako vukao je poteze s klupe kada nije štimalo, a isto tako imao je osjećaj, primjerice protiv Engleza, ostaviti u igri Perišića i Mandžukića. Uostalom, doveo je hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva. Zato zaslužuje najveću ocjenu.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike