Sport
PROMJENE U ŠKOLI NOGOMETA NK OSIJEK

Ivica Kulešević novi voditelj, naslijedio Miroslava Žitnjaka
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Reorganizacijom u Školi nogometa u osječkom klubu žele napraviti iskorak i u segmentu mlađih dobnih kategorija

Ivica Kulešević vratio se u NK Osijek i preuzima ulogu voditelja Škole nogometa osječkog prvoligaša. Kulešević će na toj funkciji zamijeniti Miroslava Žitnjaka koji će od sada biti zadužen za organizacijske detalje u Školi.


Nakon nepune četiri godine Kulešević se tako vraća u Gradski vrt, u svoj klub u kojem je do sada odradio gotovo sve moguće uloge. Nosio je bijelo-plavi dres kao igrač, radio kao trener u mlađim uzrastnim kategorijama, već vodio Školu nogometa, bio trener A momčadi te na kraju i sportski direktor. Iz Gradskog je vrta otišao u Rijeku gdje je vodio tadašnju drugu momčad riječkog kluba, a potom se skrasio u mađarskoj Puskas akademiji. Tamo je bio zadužen za mlađe kategorije s kojima je uspješno radio, pogotovo s juniorima mađarskog prvoligaša.
Reorganizacijom u Školi nogometa u osječkom klubu očito žele napraviti dodatni iskorak i u segmentu mlađih dobnih kategorija, što je konstantno bilo isticano i od vlasnika kluba. Naime, stalno se napominje kako Osijek mora imati "kostur" seniorske momčadi od domaćih igrača, selektiranih i razvijenih u svojoj Školi, dok pridošlice trebaju samo nadograditi kvalitetu. Nakon što su pomaci napravljeni u A momčadi, marketingu, medijskim aktivnostima, animiranju navijača, infrastrukturi..., sada je zaključeno da za još bolje rezultate te uspjehe u mlađim uzrastima, kao i potencijalno u seniorskom, treba i taj sektor ojačati te u njemu preraspodijeliti uloge, a neke i potpuno nove uvesti. To vrijedi upravo za novu funkciju Kuleševićevog prethodnika na dužnosti voditelja Škole nogometa Miroslava Žitnjaka, koji će sada voditi brigu o tehničkim i organizacijskim stvarima oko svih mlađih selekcija. Odnosno, imat će sličnu ulogu koju direktor općih poslova Hrvoje Barišić obavlja oko A momčadi osječkog kluba.
Osim promjene na čelu Škole, obavljena je i preraspodjela trenerskih uloga u mlađim dobnim selekcijama. Tako će juniore od sada voditi Tomislav Steinbrückner, a Nikša Petrović bit će zadužen za "juniore II". Za trenera kadetskog uzrasta imenovan je Tomislav Radotić, "kadete II" preuzima Stjepan Vranješ, pionire će voditi Vedran Nikšić, a "pionire II" preuzet će Ante Bekavac.
Podsjetimo, bijelo-plavi prošle sezone igrali su dva finala Kupa Hrvatske u mlađim uzrastima, juniori su ga i osvojili boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok su kadeti poraženi na isti način. A uz to mladi su osječki nogometaši nastupili i osvojili trofeje na više prijateljskih turnira u Europi. Ovom preraspodjelom funkcija traži se dodatni pomak u svakom segmentu, a naravno da se najviše očekuje da nekolicina "mladaca" u skorijoj budućnosti budu spremni biti nositelji seniorske momčadi Osijeka u pohodu na hrvatski vrh te nove europske izazove.
Goran Roguljić
S ulaznicama samo na određeni ulaz
Prodaja godišnjih ulaznica za utakmice NK Osijek i dalje traje na prodajnim kućicama ispred dvorane Gradski vrt, od ponedjeljka do petka od 12 do 18 sati te subotom od 10 do 12 sati. U klubu su zadovoljni zanimanjem prvih dana, a još veća navala očekuje se tijekom idućih, kako se približavaju i prvi susreti u Gradskom vrtu. U četvrtak se igra prva službena domaća utakmica, uzvrat 1. pretkola Europske lige protiv Petrocuba, iz osječkog kluba podsjetili su navijače o novom sustavu ulaska na stadion. Ulazit će se isključivo na ulaz koji piše na ulaznici, a ne bilo koji na tom dijelu tribine. To znači, ako na ulaznici stoji G2 (tribina istok, sredina), onda gledatelj treba ući na tom, a ne uzaludno stajati i stvarati red u nekom od preostalih na tom dijelu tribine. Preporuka je da se na stadion dođe ranije, a vrata se otvaraju dva sata prije početka utakmice. Za susret reprezentacije Hrvatske protiv Senegala, početkom lipnja, kada je taj sustav i imao službenu „premijeru”, sve je funkcioniralo prema planu, pa neka tako bude i sada, bez nepotrebnih redova i čekanja.
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike