Novosti
PREKID UTAKMICE

Skupini Pussy Riot 15 dana zatvora
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Četvero članova ruske političke punk skupine Pussy Riot osuđeno je u Rusiji na 15 dana zatvora zbog prekida finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, objavili su ruski državni mediji. Sud u Moskvi odlučio je da su krivi zbog ometanja finala jer su utrčali na stadion u vrijeme utakmice. Oni također neće smjeti nazočiti tri godine ni jednom sportskom događaju u Rusiji.
Europski sud za ljudska prava u međuvremenu je naredio ruskoj vladi da plati ukupno 37.000 eura ostalim trima članicama skupine koje su prije bile osuđene za huligansko ponašanje zbog prosvjeda u moskovskoj katedrali 2012. godine. Europski sud presudio je da su tada prekršena ljudska prava članica skupine Pussy Riot, uključujući pravo na izražavanje i rekao da su bile ponižavane za vrijeme suđenja, navodi se u odluci objavljenoj u utorak.
Za vrijeme finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske u nedjelju u Moskvi članovi skupine Pussy Riot istrčali su na stadion Lužnjiki u znak prosvjeda zbog ruskog zatvaranja ukrajinskog redatelja Olega Sentsova. H
37

tisuća eura mora platiti ruska vlada trima članicama skupine Pussy Riot koje su prije bile osuđene za huligansko ponašanje zbog prosvjeda u moskovskoj katedrali 2012.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNICA HRVATSKE NA SVEČANOJ SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA

Povijesni dan za malu, ali uspješnu općinu Mikleuš

NAČELNICI O REVITALIZACIJI REGIJE:

Moramo biti produžena ruka Projekta Slavonija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U ČEPINU

Domar, pred njemačkim izaslanstvom, pustio nacističku verziju himne

2

SLAVONSKE PACIJENTICE NAJVIŠE SE ŽALE NA VINKOVCE I VUKOVAR

KBC Osijek: Dnevno do 10 kiretaža, sve uz anesteziju

3

LEGALNO RADI SAMO 10.000 STARIJIH OD 65

Umirovljenici bi mogli raditi poslove koje mladi ne žele