Regija
PET PROJEKATA MALE OPĆINE

Mikleuš pomaže poduzetnicima i OPG-ovima
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
U tijeku je projekt gradnje pristupne ceste Pilani Jaklić i mljekaru, OPG-u Tonc u Četekovcu
MIKLEUŠ

Općina Mikleuš pokazatelj je kako jedna mala općina napornim i vrijednim radom može pomoći mještanima i dobrim projektima, dati potporu mladima da ostanu u svojoj domovini i zavičaju. Naime, ta je mala općina trenutno veliko gradilište, radi se na čak pet projekata, a jedan od najznačajnijih radova obišao je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović uz dožupana Darka Žužaka. Riječ je o gradnji dijela ceste prema Pilani Jaklić i Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Tonc u Četekovcu.


- U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA Virovitičko-podravske županije prijavili smo projekt Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a riječ je o projektu poboljšanja infrastrukture, točnije o izgradnji i rekonstrukciji dijela ceste u Četekovcu prema pilani Jaklić i OPG-u Tonc. Vrijednost je investicije 364 tisuće kuna, a ukupni trošak cijelog projekta, dakle s kompletnom projektnom dokumentacijom, iznosi 370 tisuća kuna. Sredstva smo dobili u stopostotnom iznosu i mogu reći da je ovo projekt od velikog značenja za općinu Mikleuš, a posebno za mještane Četekovca, poduzetnika Pilanu Jaklić koja zapošljava 35 radnika i OPG Tonc, koji se bavi proizvodnjom mlijeka. Ove smo godine raspisali čak pet natječaja - rekao je načelnik Milan Dundović.
- Veseli me sve ovo što sam vidio u Mikleušu. Ovdje se puno radi i pomaže sumještanima, a riječ je o projektima kojima pomažu naša ministarstva. Nije danas lako biti načelnik u bilo kojoj slavonskoj općini, sredstva kojima raspolažu općine mala su i zato uz velik trud i ovako vrijedne projekte uz fondove EU-a itekako se može pomoći i pružiti prilika svima. Općina Mikleuš pravi je primjer kako jedna mala općina brine za poduzetništvo, OPG-ove, poljoprivredu i svoje mlade ljudi koji su ostali raditi na svom prostoru, a naravno, naša županijska Razvojna agencija i mi kao Županija smo uvijek na raspolaganju pomoći koliko i kad treba – zaključio je župan Andrović.
Općina Mikleuš, kako je rekao načelnik Dundović, stalno je u stanju pripravnosti za nove projekte jer žele maksimalno pomoći svojim mještanima da ostanu u svojoj zemlji, ovdje razvijaju svoj posao i u njemu budu uspješni.              
Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike