Regija
BESPLATNA EDUKACIJA U KNJIŽNICI

Informatička radionica za starije Đakovčane
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
ĐAKOVO
Krajem prošloga tjedna počela je s radom informatička radionica za starije osobe. Organizator je Gradska knjižnica i čitaonica koja je ustupila prostor i računala, a obuka se održava u suradnji s Udrugom Yess, čiji je edukator Ivor Pocrnja. Radionice se održavaju dva puta tjedno i trajat će tri tjedna, naime, toliko je potrebno da se polaznike uputi u osnove informatičke pismenosti.
- Stariji korisnici znali su se žaliti kako znaju malo ili ništa o radu na računalu, pa nam je to bio poticaj u pokretanju edukacije. Udruga je osigurala voditelja i prihvatila suradnju na ovom informatičkom tečaju za starije - rekla nam je Kristina Podgornik, diplomirana knjižničarka, napomenuvši da zanimanje građana postoji još uvijek te bi se tijekom ljeta trebala održati još jedna radionica. Nova znanja žele steći Đurđica Crnov, Marija Jović, Branko i Branka Uzelac te najstarija među njima Snježana Rehner Samarđić.
- I prije sam željela saznati nešto više o ovome, ali mladi nemaju vremena i strpljenja. Kada mi se ukazala prilika da u društvu vršnjaka i nešto naučim, nisam ju htjela propustiti - kaže Rehner Samarđić. Iako kod onih koji se prvi put susreću s radom na računalu postoji mala doza straha, nerado to priznaju.
- Nama treba osnovne stvari ponavljati i više puta dok nam ne sjednu u glavu, a problem je i engleski jezik - kaže Jović, napomenuvši da će svako prema vlastitoj sposobnosti nešto i naučiti.M.Alduk
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike