Osijek
U GRADU IPAK PROVJERILI TOČNOST NAZIVA NA PUTOKAZU

Gregoran: Sjenjak ipak nije ulica
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Ni 24 sata nakon što nas je čitatelj sa Sjenjaka obavijestio da su na podvožnjaku te na Drinskoj ulici postavljene putokazne ploče s pogrešnim nazivom najvećeg osječkog naselja, ipak je otkriven glavni "krivac". Podsjetimo, na putokaznoj ploči ne stoji naziv "Sjenjak", već "Ulica Sjenjak", što je iznenadilo ne samo tamošnje stanare, već i sve sugrađane.
Iako smo iz Grada Osijeka isprava od Siniše Gregorana, predsjednika Odbora za komunalno gospodarstvo, doznali da se na popisu ulica u Osijeku Sjenjak naziva ulicom te jučer o tome objavili tekst, naknadno smo obaviješteni da je ipak riječ o pogrešci izvođača putokaznih ploča.
- Prema Rješenju koje datira iz 1990. godine, odlukom Skupštine Općine Osijek mijenjali su se nazivi ulica u gradu. Tada je i Sjenjak promijenio naziv i u Rješenju stoji da se naziva samo Sjenjak – provjerio je Gregoran, rekavši kako će se ploče izmijeniti i bit će ispisan pravi naziv - Sjenjak. M. Mihelić
VIJENAC VI. SUK-a
Stariji se Osječani dobro sjećaju da najveće osječko naselje nije oduvijek nosilo naziv Sjenjak. Tako je do 1990. godine to naselje imalo naziv Vijenac VI. Slavonskog udarnog korpusa, da bi potom dobilo ime koje vrijedi i danas. Slično je i s Naseljem Ljudevita Posavskog (koji također na pločama nosi naziv - ulica!), a koje je ranije imalo drukčjii naziv - zvalo se Vijenac Osječkih udarnih brigada.
Najčitanije iz rubrike