Osijek
JOŠ JEDAN GODIŠNJI PRIHOD GRADA

Zakup zemljišta na javnim površinama donosi 2,8 milijuna kuna
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
Nakon prihoda od poreza te pomoći drugih proračuna (državnog, županijskog) i izvanproračunskih pomoći, prihod od imovine treći je najizdašniji način punjenja gradskog budžeta. Za ovu godinu ova vrsta prihoda planirana je u ukupnom iznosu od 28,7 milijuna kuna. U najvećoj mjeri ova se stavka puni prihodom od zakupa poslovnog prostora (8 mil. kn), spomeničke rente (4,9 mil. kn.) te naknade za koncesiju (tri mil kn.). U tom košu je i prihod od korištenja javne gradske površine. U gradskim financijskim papirima ne precizira se koliki je točan ovaj iznos, jer ga se evidentira sa stavkom prihoda "korištenje gradskog deponija", koji zajedno godišnje donose 2,8 milijuna kuna.
A da Grad Osijek itekako vodi računa na koji način se gospodari javnim površinama, svjedoči i opsežan Pravilnik o zakupu zemljišta na javnim površinama.
Posljednjom nadopunom "podnositelju zahtjeva koji je prethodno koristio javnu površinu, a otkazan mu je ugovor o zakupu zbog nepoštivanja ugovornih odredbi, može se odobriti korištenje javnih površina, ali samo jedanput u kalendarskoj godini". D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike