Osijek
S JUGA 2 U CENTAR ZBOG "TAKSENE MARKE"

Državni biljezi u samo 12 kioska Tiska
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
Posljednjeg dana za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, sugrađanka s Juga 2 još je imala vremena dokumente predati poštom. Ipak, nije to mogla učiniti bez državnih biljega pa ih je otišla kupiti na kiosk Tiska u tom naselju. Međutim, ondje to nije mogla učiniti, jer ih taj kiosk uopće nema u prodaji.
- Prodavačica u kiosku na Jugu 2 rekla mi je da odem na njihov kiosk kod MUP-a, gdje uvije imaju državne biljege. Znala sam i sama da se ondje prodaju, kao i u prodavaonici u zgradi Županije, no nije mi bilo nimalo usput, a onda moram kupiti i autobusnu kartu do središta grada i natrag. Osim toga, žurila sam predati pošiljku dok je poštanski ured još bio otvoren – kaže umirovljenica, smatrajući nedopustivim da se u tako velikom naselju ne može kupiti biljeg.
Neslužbeno doznajemo da je razlog u tome što su državni biljezi roba koja se plaća odmah. Osim toga, ondje gdje se prodaju, državni biljezi moraju biti raspoloživi u različitim apoenima, a navodno se njihova prodaja općenito smanjila.
- Kupnja državnih biljega u Osijeku omogućena je na 12 prodajnih mjesta, odnosno naših lokala, kao i na još šest mjesta u bližoj okolici – kratko poručuju iz Tiska. Dakle, mogu se kupiti u kioscima na Trgu slobode, Stepinčevoj (pokraj Glavne pošte), na Đakovštini, u Županijskoj 21, na Trgu Ante Starčevića 10, Lučkom prilazu, Hrvatske Republike 26, Strossmayerovoj (pokraj Rokove), u Neumanovoj, u Gupčevoj na broju 2 te u Radićevoj 19 i 35 (pokraj MUP-a). M. Mihelić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike