Mozaik
PARIZ SLAVI POBJEDU NA POSEBAN NAČIN

Stanice metroa nazvane po francuskim igračima
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
Loptu Svjetskog prvenstva, kojom se igrala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske, Putin je poklonio Trumpu

Francuski javni prijevoznik RATP u ponedjeljak je preimenovao nekoliko stanica pariškog metroa u čast nogometaša koji su u Rusiji dan ranije osvojili Svjetski kup, pa će tako velikani poput Victora Hugoa dijeliti slavu sa zlatnim "Plavima" (Les Bleus"), javlja Reuters.


Stanica Notre-Dame des Champs postala je Notre Didier Deschamps (Naš Didier Deschamps), u čast izbornika koji je samo jedan od trojice u povijesti Svjetskog kupa osvojio trofej i kao izbornik i igrač. On je 1998. pridonio pobjedi francuske vrste 1998., kada je Hrvatska tada osvojila broncu. Stanica Victor Hugo preimenovana je u Victor Hugo Lloris, prema kapetanu i golmanu Hugu Llorisu. Stanica Bercy postala je "Bercy les Bleus", blisko izrazu "Merci Les Bleus" (Hvala Plavi). Na jednom kraju te avenije, stanica "Charles de Gaulle - Etoile" preimenovana je u "On a 2 Etoiles" (Imamo dvije zvijezde), po jednu za svaki od dva osvojena Svjetska kupa. Zbog velike potražnje za dresovima, francuska policija naredila je ljudima da oslobode zakrčeni ulaz u Nike dućan na aveniji Champs Elysees.
Inače, ruski je predsjednik Vladimir Putin u Helsinkiju nakon summita američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poklonio službenu loptu Svjetskog prvenstva kojom se igrala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske. "Sada je lopta u vašem polju", našalio se Putin i nasmijao Trumpa koji je rekao da će loptu pokloniti sinu Barronu (12) te podsjetio da će se SP 2026. održati u SAD-u. Trump, ljubitelj golfa, nije propustio priliku pozdraviti uspješni Mundijal, za kojega je rekao da je "jedan od najboljih u povijesti". H
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike