Sport
KOŠARKAŠKO EP DO 20 GODINA

Treća utakmica i treća pobjeda Hrvatske
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija igra sjajno na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Nakon Francuske i Ukrajine, Hrvatska je pobijedila i vršnjake Španjolske s 85:70. Bila je to treća utakmica mladih hrvatskih košarkaša u skupini B na ovom EURU i treća pobjeda. Španjolska je ujedno bila i posljednji ispit u skupini, a i on je odlično odrađen. Hrvatska tako u osminu finala ide s prvog mjesta B skupine i igrat će protiv četvrte momčadi skupine A, a u ovom trenutku to je Velika Britanija.
Bila je to slično izdanje Hrvatske kao i u prethodne dvije utakmice. Naši su malo sporije ušli u susret, ali kada su se ‘zalaufali‘, suparniku više nije bilo spasa. Tako je prvo poluvrijeme bilo prilično izjednačeno i ni jedna se momčad nije uspijevala ozbiljnije odvojiti. Na poluvremenu je Hrvatska imala samo poen prednosti (38:37), ali u nastavku naši su okrenuli stvari na parketu u svoju korist i stigli do nove pobjede. Posebice dobro naši su odigrali posljednju četvrtinu, osam minuta prije kraja Hrvatska je imala dvoznamenkastu prednost (68:57), zatim je otišla i na 19 poena razlike te mirno privela utakmicu kraju. Završilo je s "plus 15" za Hrvatsku protiv inače vrlo dobre Španjolske.
Najbolji u redovima Hrvatske bio je Toni Perković s 21 poenom, dok je Mate Kalajžić dodao 17 koševa i šest skokova. Španjolsku je predvodio Josep Puerto s 14 poena. I. Li.
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini