Sport
VATRENI SU PRVACI NAŠIH SRCA

Slavonija i Baranja ovog su ljeta
ipak dočekale sretne dane
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Generacije Hrvata pričat će o ljetu 2018. i "ruskoj bajci" koju su ispisali naši nogometaši

Galeriju fotografija pogledjte OVDJE.

 

Nakon mjesec dana i sedam činova (utakmica) završila je hrvatska nogometna bajka u Rusiji. Stišava se i nogometna euforija koja je od početka Svjetskog prvenstva zahvatila apsolutno cijelu Lijepu Našu i čvrsto je držala sve do ove nedjelje i velikog finala. Proživjeli smo lijepe hrvatske dane ponosa i slave i teško ćemo ikada zaboraviti radost i sreću koju su nam Rakitić, Subašić, Modrić, Vida, Mandžo, Perišić i društvo svojim lavovskim partijama i bitkama na terenu priuštili.
Dalićeva momčad nije osvojila naslov prvaka svijeta, u finalu su nas zaustavili Francuzi, ali Vatreni su prvaci naših srca. Sada i zauvijek. Hrvatski su nogometaši u Rusiji napravili fantastične stvari, ne samo što su sjajno igrali, pobjeđivali i stigli do finala, oni su se trošili do posljednjeg atoma snage, bili hrabri i požrtvovani, skromni, a opet tako veliki... Predstavili su državu u najboljem svjetlu, pokazali su najbolju i najljepšu stranu Hrvatske. Uz to napravili su ono što rijetki mogu - ujedinili su cijelu Hrvatsku, od Iloka do Prevlake proteklih mjesec dana bili smo jedna duša i jedno tijelo, svi smo živjeli i disali kao jedan, drhtali i veselili se zbog naših nogometaša. Taj završni čin Svjetskog prvenstva nije bio sretan za Hrvate, nije sve završilo s jednim nestvarnim happy endom, "boginja" je otišla Francuzima, ali i ovo srebro je veličanstven, veliki i neprocjenjivi rezultat. Naše srebro zlatnog sjaja. Na nogometnom valu proteklih mjesec dana plovila je i cijela Slavonija i Baranja, bilo je infarktnih utakmica i završnica, bilo je nerviranja, ali puno više sreće i veselja, a koliko je velika ljubav i kako znamo nagraditi naše nogometaše najbolje je pokazala nedjelja navečer. Vatreni nisu pobijedili u finalu, ali istok Hrvatske je slavio. Narod je svjestan koliko je ovo veličanstven i velik rezultat, svjestan je da su Vatreni i u najvećoj utakmici hrvatskog nogometa pružili sjajnu partiju, ali nisu mogli protiv sreće, suca i Francuza.
I zato još jednom velika hvala Dalićevim Vatrenima, ono što smo proteklih mjesec dana proživjeli uz njih i s njima bilo je - neprocjenjivo.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike