Osijek
KOMUNALNO-BILJE D.O.O.

Poslovanje je usmjereno i prema mogućnostima koje pružaju EU fondovi
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Komunalno-Bilje d.o.o. tvrtka je specijalizirana za pružanje komunalnih usluga, na tržištu se nalazi od prosinca 2003. godine. Osnivač i vlasnik tvrtke je Općina Bilje, koja 15 godina uspješno nadzire njezino poslovanje. Preseljenjem u novi prostor, otprije koju godinu, dobivena je i nova dimenzija poslovanja - otvorena je primjerena trgovina pogrebnom opremom, a mehanizacija, alati i radni strojevi napokon su dobili adekvatan prostor. Uspostavljen je ekootok kako bi prikupljanje i gospodarenje otpadom bilo urednije te je raditi počela i dimnjačarska služba.
Od kraja prošle godine novim je direktorom ove tvrtke imenovan Vedran Pejak, ekonomist po struci, koji dolazi iz sustava, od 2010. godine djelatnik je ove tvrtke. Uz postojeće aktivnosti ovaj 32-godišnjak sada poslovanje tvrtke usmjerava prema mogućnostima koje pružaju EU fondovi.
- Prošireno je poslovanje tvrtke i danas nudimo potpunu uslugu vezanu uz financiranje projekata preko nepovratnih potpora iz EU fondova i ostalih izvora. Usluga je namijenjena udrugama i drugim neprofitnim organizacijama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, javnim ustanovama, poduzetnicima i fizičkim osobama. Također, usluga obuhvaća razvoj poslovne ideje i pisanje projekata, ispunjavanje natječajne dokumentacije, prijavu projekta, ugovaranje i upravljanje projektom. Mogu reći kako tvrtka napokon zapošljava kompetentan kadar sposoban za realizaciju financiranja nabave nove opreme i mehanizacije putem EU fondova, a što je u konačnici naša osnovna intencija - ističe Pejak.
I prvi su rezultati tu, u okviru EU projekta tvrtka trenutačno radi na gradnji tzv. Pump Track rekreacijske staze namijenjene za vožnju biciklima inercijom vlastitoga tijela bez okretanja pedala, što je prva takva staza na području Baranje.
Iduće što Pejak izdvaja je angažman Komunalno-Bilja na građevinskim radovima uređenja centra u Kopačevu, čiji je krajnji rok rujan, kada će se u potpuno novom okruženju održati tradicijska manifestacija Ribarski dani.
- Budući da su ishođeni minimalni tehnički uvjeti za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko i malo građevinskim materijalom i priborom, ovdje u prostoru sjedišta tvrtke planiramo pokretanje prodajnog centra. Mještanima općine tako namjeravamo ponuditi građevni materijal koji više neće morati nabavljati izvan granice naše općine te im tako uštedjeti dragocjeno vrijeme, a tvrtki osigurati dodatni izvor prihoda - kaže Pejak. Iako je tvrtka velikim dijelom na "općinskom proračunu", angažirana je, naime, na održavanju javnih površina, nerazvrstanih cesta i oborinskih kanala, namjera je povećati udio vlastitih prihoda. Oni se ostvaruju od pružanja pogrebnih usluga te dimnjačarskih usluga.
- No nastojat ćemo uvesti i proizvodni dio, primjerice razmišljamo o mogućnosti uvođenja proizvodnje komunalne drvene galanterije, prvenstveno žardinjera za cvijeće, potom klupa i koševa za smeće, razmišlja naš sugovornik.
Zaključno kaže kako investicijama u novu opremu i mehanizaciju te povećanjem broja operativnih djelatnika "streme k ostvarenju misije tvrtke - da lokalnoj zajednici olakša obavljanje svakodnevnih aktivnosti i obaveza te joj omogući napredak kvalitete života".
- Iskoristio bih priliku i zahvalio Općini Bilje na povjerenju koje nam je iskazala u povjerenim poslovnim aktivnostima te na svakodnevnoj podršci i suradnji. Jednako tako zahvalio bih mještanima općine Bilje na korištenju naših usluga i na razumijevanju koje nam iskazuju u pojedinim situacijama - kaže Pejak.D. Kuštro
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike