Osijek
DOMOVI I SUBVENCIJE

Prijave za studentski smještaj do kraja tjedna
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima u Osijeku te subvenciju privatnog smještaja, koji je raspisan sredinom lipnja, bliži se kraju. Naime, prijave zainteresiranih studenata za 619 mjesta u dva osječka studentska doma, u Ulici Ivana Gorana Kovačića i Ulici kralja Petra Svačića, kao i za 600 subvencija privatnog smještaja, zaprimaju se samo još do kraja ovog tjedna, zaključno s 20. srpnja.
Pravo sudjelovanja imaju svi redoviti studenti državljani RH i državljani EU-a s prijavljenim boravkom u RH, koji studiraju u Osijeku na sveučilišnim i stručnim studijima. Izravan smještaj u domu mogu ostvariti izvrsni studenti te brucoši čiji mjesečni prihodi njihova kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze po članu kućanstva iznos od 65 % proračunske osnovice (2161,90 kuna); studenti djeca smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata i HRVI iz Domovinskoga rata prema različitim kriterijima koje moraju ispunjavati; studenti kojima su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata; studenti čiji su roditelji razvedeni, a preminuo je onaj kojemu su bili sudski dodijeljeni ili s kojim su živjeli; studenti koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji do punoljetnosti te studenti s invaliditetom većim od 50 % tjelesnog oštećenja.
Sve informacije, potrebnu dokumentaciju, kao i obrasce zainteresirani studenti mogu pronaći na internetskim stranicama Studentskog centra Osijek, www.stucos.unios.hr, a prijave tada šalju preporučeno poštom na adresu Studentski dom IGK, Ivana Gorana Kovačića 4, 31000 Osijek.
Rezultati ovog natječaja očekuju se 1. kolovoza, dok će se svi prigovori zaprimati u roku od osam dana od objave privremene rang-ljestvice. M. Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike