Osijek
"ŠKOLA U BOLNICI" SVE IZGLEDNIJA

KBC, škola i Grad žurno prikupljaju "papire"
Objavljeno 17. srpnja, 2018.

Unatoč činjenici da je nastavna godina završena, prikupljanje potrebne dokumentacije za otvaranje područnog ureda Osnovne škole Frana Krste Frankopana pri osječkom Kliničkom bolničkom centru za učenike osnovnih škola na hospitalizaciji u punom je jeku.
Podsjetimo, prije mjesec ravnatelj škole Antun Ptičar te zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, dr. Vlatko Kopić iznijeli su plan osnivanja odjela, i to kao dijela Prijedloga mreža osnovnih škola na području Grada Osijeka. Osijek je, naime, jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ne nudi takav model podučavanja bolesne djece, a što svakako pomaže učenicima koji zbog bolesti izbivaju iz škole na duže vrijeme. Dr. Kopić podsjetio je i da takav model školovanja nije riješen na području cijele Slavonije i Baranje, da učenici iz Zagreba pa i Rijeke te Splita već uče prema tom modelu. Kako učenici iz okruženja također gravitiraju osječkoj bolnici, potreba za "školom u bolnici" itekako postoji. Konkretno, potrebe ima na odjelima pedijatrije, dječje kirurgije i dječje psihijatrije, a otvaranje područnog ureda itekako će koristiti učenicima koji su ondje hospitalizirani i ne mogu pratiti redovan tijek nastave.


- Najprije smo mislili da prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja ide objedinjen zahtjev i poslali smo ga prije dva mjeseca. No, prošli tjedan javili su da svaki zahtjev mora ići posebno i da konkretno, zahtjev zasebno šalju KBC, Grad kao osnivač i mi. Od županijskog Ureda državne uprave također trebamo tražiti osnivanje novog područnog odjela i vjerujem da će sve biti završeno do početka školske godine, odnosno najkasnije do početka drugog polugodišta – pojasnio je ravnatelj Ptičar, dodajući da je još nejasno hoće li djelatnici u područnom uredu raditi na polovini radnog vremena, odnosno na puno radno vrijeme. Ptičar kaže da je u OŠ Frana Krste Frankopana četvero učitelja koji rade na dvije ili više škola te imaju prioritet. Ne bude li dovoljno, ići će se na zbrinjavanje viškova, odnosno na otvaranje novih radnih mjesta. M. Mihelić

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike