Osijek
U DOMU TEHNIKE ZAPOČELE DVIJE NOVE RADIONICE

Zabava za učenike osnovnih škola uz "legiće" i modelarstvo
Objavljeno 16. srpnja, 2018.

Učenici osnovnih škola jučer su u Domu tehnike sudjelovali u radionicama koje se i ovoga ljeta, 16. put zaredom, provode pod nazivom Ljeto u domu tehnike, kako bi zainteresirani učenici, tijekom ljetnih mjeseci, kada nema nastave na kvalitetan način iskoristili slobodno vrijeme.


Nakon radionica iz likovne kulture, male škole ronjenja, stop-trik animacije i automodelarstva, red je došao na modelarstvo i sastavljenje i programiranje lego-kockica. Interes za radionice i ovaj put bio je velik, a entuzijazam polaznika na zavidnoj razini.
- U radionicu sastavljanja i programiranja lego-kockica upisano je 12 učenika, a trajati će pet dana. Učenici dolaze iz svih osječkih škola, najmlađi pohađaju drugi, a najstariji peti razred. Program prilagođavamo uzrastu učenika i njihovim dosadašnjim iskustvima jer ima dosta polaznika koji nemaju prethodnih iskustava s lego-kockama te su oni krenuli s jednostavnijim modelima - rekla je Tihana Vidaković, voditeljica radionice Lego kockica.
Polaznici su imali priliku izabrati različite modele kockica, ovisno o interesu i potrebnoj vještini, bili su tu popularni Star Wars modeli, kao i Technic modeli za one najspretnije.
- Od svoje pete godine slažem "legiće", a sada sam prvi put i na radionici, super mi je na taj način iskoristiti slobodno vrijeme, a tu mi je i prijatelj iz razreda. Slažemo jedan Star Wars model, letjelicu iz epizode Rogue One - rekao je Marin Marić, učenik OŠ "Vladimir Becić".
I radionica modelarstva mogla se pohvaliti dobrim odazivom, i tu su učenici, pretežito od drugog do petog razreda, u suradnji s voditeljem, imali priliku kroz izradu uporabnih predmeta od drva i plastike razviti vještine i slobodno vrijeme iskoristiti kroz kreativnost i zabavu.
- Radionici modelarstva prisustvuje 15 učenika koji će kroz tehnički i radionički crtež te kroz modeliranje na kraju izraditi tri različita predmeta koji se mogu koristiti u svakodnevnoj upotrebi, kao što su držač stolnjaka, stalak za raspored sati te džepni mini-golf kao završni i najsloženiji zadatak - rekao je profesor Milorad Zdravčević, voditelj radionioce modelarstva.
Nakon završetka ovih radionica na rasporedu će biti radionice iz crtanja 3D olovkom i radionica maketarstva - izrade drvenih predmeta, a obje započinju 23. srpnja i trajati će pet dana. I. Alilović
Polaznici su imali priliku izabrati različite modele lego-kockica, ovisno o interesu i potrebnoj vještini
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike