Crna kronika
KAZNENA PRIJAVA 20-GODIŠNJEM VUKOVARCU

Išarao grafitima 19 pročelja zgrada i kuća
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
VUKOVAR - Dvadestogodišnji Vukovarac više je od godinu i pol šarao po objektima u svom gradu, kako po kućama tako i po raznim zgradama.
- Utvrđena je sumnja kako je 20-godišnjak od početka 2017. do kraja svibnja 2018. godine u više navrata ispisao grafite na 19 lokacija na pročeljima raznih objekata u Vukovarui - doznajemo od Marijane Maje Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Prema dostupnim informacijama, mladić je šarao posvuda svoj nadimak i nema nikakve veze s grafitima koji potiču međunacionalnu mržnju ili bilo što slično. Nije mu bilo važno radi li se pri tome o privatnoj kući ili kakvoj zgradi u kojoj je smještena gradska ili državna institucija. Protiv 20-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari. Za to kazneno djelo Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora do dvije godine.
Boris Sekulić, poznati osječki grafiter, svojim je radovima ukrasio veliki broj zapuštenih zidova u gradu, kaže da se uvijek nađe netko tko samo šara po zidovima.
- To se često događa i to radi jako puno ljudi. Čini mi se da se radi o želji za pažnjom, kao što psi mokrenjem označavaju svoj teritorij tako oni šaraju po fasadama da bi njihov potpis vidjelo što više ljudi. Taj potpis nema nikakvu vrijednost. Kada sam imao 15 godina i ja sam to nekad napravio no kada smo odrasli shvatili smo da to nema nikakvog smisla - kazao je poznati osječki grafiter Boris Sekulić. S.Lacić
Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

VATROGASCI POZIVAJU GRAĐANE NA OPREZ

Neopreznost ljudi, najčešći uzrok požara na otvorenom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana