Mozaik
U OKVIRU SLATINSKOG ETOLJETA

Lakestock: Sjajan festival
alternativne glazbe
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Nastupili su osječki Pullover i bjelovarski Petar Punk, slatinski Muddy Breakdown i Inkognito

Ljetni glazbeni život u Slatini obogatio je još jedan, 6. festival alternativne glazbe Lakestock, najavljen kao "KUK party/dernek", koji redovito organizira Klub urbane kulture, jedna od gradskih udruga koja okupljaju pretežno mlade.


Taj glazbeni događaj smješten je u najprimjereniji prostor, uz jezero Javoricu, gdje ima mjesta za partijanje, za krijes, ako treba i za kampiranje.
Predsjednik KUK-a Karlo Lokner kaže da je Lakestock namijenjen svim ljubiteljima dobre rock, ali i ostalih podvrsta nešto žešće, prave, sirove iskonske glazbe.
- Mi vam nećemo puštati narodnu glazbu, tupiti o ratu, govoriti da su političari ovakvi i onakvi, ali zato ćemo vam dati večer pod zvijezdama o kojoj ćete pričati i koja će vas možda natjerati da promislite da postoji u Slatini puno više od nema tu ništa i svi su otišli - najavljivali su KUK-ovci uoči Lakestocka.
U skladu s najavama, ove godine na Lakestocku nastupili su osječki glazbeni sastav Pullover i bjelovarski Petar Punk, a iz grada domaćina sudjelovali su Muddy Breakdown i Inkognito. Svoje vrijeme u programu imali su DJ Domi iz Požege i DJ Bole iz Slatine, koji su se pobrinuli da ljubitelji elektronskih zvukova i house glazbe dođu na svoje. Osim glazbe, na atraktivnom prostoru jezera Javorice bilo je videoprojekcija, zainteresirani su se mogli okušati na slacklineu, a ozračje mladenačkoga glazbeno-scenskog događaja upotpunio je veliki krijes.
- Počeli smo oko 21.30 sati i cijeli program s DJ-evima trajao je do 5 ujutro. U pripremnoj fazi bilo je razmišljanja da festival traje dva dana, ali financijski razlozi natjerali su nas da se odlučimo na jednodnevnu manifestaciju. Budući da je lokacija kod jezera Javorice izvrsno mjesto za kampiranje, nadam se da ćemo sljedeće godine organizirati dvodnevni festival i manifestaciju podići na jedan viši novo - kaže Lokner.
Organizaciju Lakestocka pomogli su brojni volonteri, Grad Slatina, gradska Turistička zajednica, Sodara Cukor i nekoliko sponzora, tako da su organizatori zadovoljni odrađenim poslom.
- U tehničkom smislu sve je funkcioniralo, ali manje probleme imali smo s vremenom. Oko 2 sata ujutro počela je padati kiša i to je trajalo približno sat vremena, ali tehničari su se pobrinuli za opremu i nije bilo nikakve štete. Poslije kiše sve je i dalje funkcioniralo, jedino je smanjen broj posjetitelja, kojih je oko ponoći bili približno dvije stotine - ispričao nam je predsjednik udruge organizatora festivala.
Da bi sve bilo još slasnije, za jelo i piće su se pobrinuli poznata kulinarska ekipa Konflikt show iz Čačinaca i vinkovačka craft pivovara Valens. P.Žarković
Petar Žarković
2

dana festivala je plan za sljedeću godinu
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike