Sport
SLAVONIJA I BARANJA JE IGRALA S VATRENIMA DO KRAJA

Suze s Istoka bole, jako bole, ali vi ste naši heroji!
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Unatoč porazu i pokojoj suzi, većina navijača diljem Slavonije i Baranje zauvijek će pamtiti veličanstveni uspjeh Vatrenih

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Najviše od svega mrzim kada nam drugi govore kako ste super igrali, bili ste bolji, ali, eto..., pobjeda je pripala Francuskoj, koja u jednom udarcu na gol, i to iz jedanaesterca, vodi 2:1 u prvom poluvremenu. Vjerojatno su ovo bile riječi većine navijača diljem Slavonije i Baranje. Znaš da si tu negdje s njima, ali kada primiš ovakva dva gola, a odigrao si 90 minuta više, to mora ostaviti traga na igračima.
Događaji iz drugog poluvremena i dva brzo primljena gola malo su pomutili atmosferu, pala je i pokoja psovka, no tada je krenulo navijanje, pa ne može se sve dobro što se događalo u proteklih mjesec dana pomutiti u jednoj utakmici u kojoj uistinu nismo imali sreće! Gol Mandžukića, na onaj njegov uporan način pritiskanja vratara, podigao je nadu brojnih navijača koja je trajala do kraja utakmice. Glasnice i dlanovi nisu se štedjeli na svaki pokušaj Vatrenih. "Igrajte do kraja, izgarajte, dajte nam tu vatru! Samo hrabro do kraja, neovisno o rezultatu", orilo se u đakovačkom šatoru. Slično je bilo i u Belišću, Našicama, Vukovaru, Vinkovcima, Belom Manastiru, Valpovu, Županji, Požegi... Glavu gore, ovo je samo jedna utakmica koja ne smije poljuljati sve ono što ste grandiozno učinili od starta tamo sada davnog 16. lipnja s Nigerijom. "Čekamo vas u Zagrebu s ponosom", poručuju Belišćani koji u ponedjeljak ujutro kreću na doček Vatrenih u Zagreb.
I ne idu samo oni, riječ je o koloni autobusa s navijačima iz Pleternice, Mandžinog Broda, Vinkovaca, Vidinog Miholjca, Požege, vlak kreće iz Osijeka... Unatoč porazu u finalu karusel automobila krenuo je po ulicama istoka Hrvatske. Prespavat ćemo ovu tugu i napraviti u ponedjeljak feštu za pamćenje na dočeku Vatrenih!

Milan Bugarić
Na vrhu đakovačke katedrale vijori hrvatska trobojnica
Od nedjelje, prvi put u njenoj 136 godina dugoj povijesti, na vrhu đakovačke katedrale vijori hrvatska zastava, dakako, u čast Vatrenima. Hrvatski barjak na 84 metra visoke zvonike prvostolnice postavili su Goran Pešut i Mario Pinjuh, a te kadrove od kojih zastaje dah ovjekovječio je đakovački fotograf Slobodan Balić. Đakovčani su oduševljeni hrvatskom trobojnicom na najdražoj im katedrali, a nesvakidašnjem ‘planinarskom‘ pothvatu spomenutog dvojica, od kojeg je zastajao dah, kapa dolje! Tako se i katedrala ‘pridružila‘ navijačkom raspoloženju uoči jučerašnje finalne utakmice Vatrenih i Francuske za svjetsko nogometno zlato u Rusiji, nakon što je obližnji spomenik biskupa Josipa Jurja Strossmayera, njenog graditelja, u petak osvanuo s navijačkim šalom oko ruke. Zbog termina finalne utakmice bio je ‘naprijed‘ pomaknut termin večernjih misa, a o uspjehu Vatrenih u Rusiji govorilo se i za propovjedaonicama jučerašnjih misnih slavlja. S.Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku