Sport
NK OSIJEK UOČI UZVRATA S PETROCUBOM

Eros Grezda upitan za početak prvenstva
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Treninzima bi se trebao priključiti Alen Grgić, ali je izvjesno kako neće konkurirati za uzvratni susret s Moldavcima

Nogometaši Osijeka jučer su imali slobodan dan, a danas se vraćaju u normalni ritam treninga. Na rasporedu će biti dva, s kojima počinje "završna faza" priprema za uzvratni susret 1. pretkola Europske lige protiv Petrocuba ovoga četvrtka.

Subotnji trening odradili su svi igrači na koje je trener Zoran Zekić mogao računati na premijerni ogled u Moldaviji. To znači da nema nikakvih posljedica od susreta u Kišinjevu, što je, jasno, itekako poželjno, s obzirom na to da su bijelo-plavi ionako već ponešto prorijeđenih redova. Ejupija nema već duže vrijeme, a s obzirom na zdravstveno stanje teško da se na njega može računati idućih mjeseci. Grezda je također izvan trenažnog procesa, a u njega se, u posebnom režimu rada, vratio vratar Antolović. Dobra vijest je da bi se treninzima trebao priključiti i Grgić, koji se oporavio od ozljede, ali je izvjesno kako ipak neće konkurirati za uzvrat s Moldavcima. Osječani su prošlog tjedna ostali bez još jednog igrača, Baraća, koji je prešao u redove bečkog Rapida.
Taj transfer, o čijem iznosu nema službene potvrde ni s jedne strane, ali nagađa se da je u rasponu od 1.3 do 1.5 milijuna eura, znači i da će se osječki klub do kraja prijelaznog roka morati pojačati i na stoperskoj poziciji, jer "izgurati" polusezonu isključivo s mladim stoperima (Lončar, Radeljić i Šimunec), ipak bi bio prevelik pritisak na njihovim plećima. A i preveliki rizik za ambicije koje osječki klub ima u nacionalnim natjecanjima te u Europi. Treba očekivati kako će sportski direktor Alen Petrović idućih dana objaviti nešto i na tu temu, jer ako se za neke pozicije i može reći da su bar brojčano dobro popunjene, za središnje braniče to sigurno ne vrijedi. Hoće li se veći dio tih sredstava iskoristiti za stopersko pojačanje, ostaje za vidjeti, no svakako je izvjesno kako će novosti do kraja prijelaznog roka sigurno biti.
Veliko pojačanje za ambicije bijelo-plavih definitivno bi bio i povratak Grezde, najprobojnijeg Osijekovog ofenzivca koji zbog ozljede gležnja praktički nije odradio ni pet posto programa na pripremama. Albanski je reprezentativac samo nekoliko dana bio u Velikoj, a od tada je u procesu rehabilitacije te je neizvjesno kada će Zekić moći računati na njega. Prije desetak dana procjenjivalo se kako bi Grezda mogao biti u kadru za susrete 2. pretkola Europske lige protiv Glasgow Rangersa, no prve naznake upitnosti takve prognoze dao je sam Zekić prošli tjedan, kada je izjavio kako ga sigurno neće biti na treningu još bar mjesec dana. Ne treba posebno niti isticati kakav je to hendikep za Osijek koji time gubi jaki napadački adut.
Zato bi na startu sezone trebali "iskočiti" neki drugi ofenzivci. Nije poželjno davati veće prognoze na temelju samo jedne službene utakmice, no jasno je kako je u Kišinjevu jedino Marić opravdao očekivanja od igrača od kojih se očekuje veći napadački učinak. Neki su bili nezamjetni, neki ni u kadru, a svima je već u četvrtak prilika za popravak dojma.
Goran Roguljić
Osijek II dobio Csakvar
U prijateljskoj utakmici momčad Osijek II svladala je u Mađarskoj tamošnjeg drugoligaša Aqvital Csakvar s 2:1. Pogotke za bijelo-plave u prvoj pripremnoj provjeri postigli su Jalinous i Vincetić, igrači koji su u Gradskom vrtu na probi. U prvom su poluvremenu igrali Kukić, Hudećek, Lišnić, Čakarić, Caimacov, Durdov, Jakšić, Soldić, Mehmedović, Juranović i Ćosić, a u drugom Barešić, Šutalo, Pavičić, Špoljarić, Talys, Marin, Llanos, Pedišić, Vincetić, Blatančić i Jalinous.
U NK Osijeku u potrazi za igračem koji će pokriti stopersku poziciju odlaskom Matea Baraća
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike