Mozaik
UNATOČ PORAZU ENGLESKE REPREZENTACIJE

"Tri lava" na prvom mjestu ljestvice
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Najpoznatija britanska nogometna pjesma "Three Lions" u petak je zasjela na prvo mjesto ljestvice singlova, dva dana nakon što je Hrvatska porazila Englesku u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva.
Pjesma grupe Lightning Seeds u suradnji s dvojicom komičara Davidom Baddielom i Frankom Skinnerom sadrži stih "football‘s coming home" i postala je de facto himna engleskog nogometa od 1996.
Engleska reprezentacija u Rusiji je odigrala svoje najbolje svjetsko prvenstvo od 1990. godine.
Ovo je četvrti put da "Three Lions" dolazi na broj jedan britanske ljestvice singlova u njezinoj 66-godišnjoj povijesti, ali je prva kojoj je to uspjelo u izvedbi iste postave glazbenika. Dvaput je bila broj jedan 1996., treći put 1998.
Refren "football‘s coming home" odnosi se izvorno na činjenicu da je Engleska bila domaćin Eura te godine, ali u međuvremenu se pretvorila u izraz svih težnji, nadanja i očekivanja navijača da će njihova zemlja nakon više od pola stoljeća ponovno osvojiti naslov svjetskih prvaka. S prodanih 1,6 milijuna primjeraka, pjesma "Three Lions" nalazi se među 35 najprodavanijih britanskih singlova u povijesti.
Jedino su još pjesme "Do They Know It‘s Christmas?", "Unchained Melody", "I Believe" i "Singing The Blues" četiri puta dolazile do broja jedan, ali s različitim postavama izvođača. H
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike