Mozaik
SVJETSKI KUP KRUNA JE KARIJERE

Sandra Jadek i Dražen Šafar na Svjetskom kulinarskom kupu
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Prvi put u povijesti na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu predstavit će se kuhari iz Virovitičko-podravske županije

Nakon mjeseci iščekivanja konačno je sredinom prošlog tjedna stigla potvrda kako će članovi Udruge kuhara grada Orahovice Sandra Jadek i Dražen Šafar predstavljati svoj grad, Županiju i državu na predstojećem Svjetskom kulinarskom kupu koje će se održati u studenom u Luksemburgu.
Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica nikada u povijesti nisu imali predstavnike na tako velikom i značajnom kulinarskom natjecanju kao što je Svjetski kup gdje će Sandra Jadek, uz asistenciju pomoćnice Ružice Sošić iz Vinkovaca, nastupiti u slastičarstvu, a Dražen Šafar u kategoriji dekoracija voća i povrća – carvingu:

Nagrada za trud

- Svjetski kup bit će održan od 24. do 28. studenoga i više smo nego ponosni i sretni jer odlazak na Svjetski kup kruna je naše karijere. Na natjecanje odlazimo kao regionalni tim Virovitičko-podravske županije jer je to nedavno omogućeno da se timovi natječu preko svojih regija. Čast nam je što ćemo predstavljati svoju županiju koja nam je dala punu potporu i stoga im od srca zahvaljujem, a posebno županu Igoru Androviću – kaže Dražen Šafar te naglašava kako je osim osobne časti, odlazak u Luksemburg najveća nagrada za trud koji ulaže kompletna Udruga kuhara grada Orahovice:
- Iduće godine slavimo prvi svoj jubilej, deset godina postojanja i rada naše udruge koja je u svim ovim godinama napornim radom na najbolji mogućni način predstavljala gastronomiju svog kraja, ali i regije i države. Organizirali smo tri međunarodna slastičarska natjecanja ‘‘Zlatni orah‘‘ koje je danas jedna od najjačih i najznačajnijih u Hrvatskoj, dvije večeri bosanske kuhinje, čime smo izravno gastronomski spojili dvije države i što je najvažnije škole iz tih država koje ostvaruju izvrsnu međunarodno suradnju. Naši članovi konstantno su u vrhu državnih natjecanja, evo recimo Sandra Jadek jedna je od najboljih slastičara u Hrvatskoj već nekoliko godina. U svakom slučaju uz županiju predstavljat ćemo i svoje vrijedne kolege iz udruge koji su veliki dio našeg uspjeha – rekao je Šafar. Sandra Jadek vrhunska je slastičarka, kako reče Šafar jedna od najboljih u Hrvatskoj, ali oni koji je poznaju znaju koliko je vrijedna i prije svega skromna:

Podrška

- Što reći, ovo je nešto o čemu sam sanjala od kako sam se počela baviti slastičarstvom i postala članom Udruge kuhara grada Orahovice. Hvala Draženu, koji mi je jako puno pomogao, ali hvala i svima drugima, prije svega mojoj obitelji, suprugu Željku, bez čije podrške ovo nikada ne bih uspjela. Isto tako hvala i našem županu Igoru Androviću, koji je odmah prepoznao veličinu ovog događaja i dao svoju podršku. Sam odlazak na Svjetski kup veliki je uspjeh i najveći rezultat, a ako uspijemo osvojiti nešto, bit će to neprocjenjivo – rekla je Jadek. U povodu uspješne suradnje Sandru Jadek i Dražena Šafara u radnom posjetu primio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović:
- Od srca Sandri i Draženu želim puno sreće i naravno da smo odmah prihvatili da budemo podrška i potpora ovom projektu. Veliko je to priznanje za Županiju i njezina sjajna promocija u svijetu. Gastronomija je jedna od najvažnijih grana u razvoju turizma jednog kraja, a prekrasno je imati ovakve vrijedne i uspješne ljude – zaključio je Andrović. Na kraju prijma predsjednik udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar obavijestio je župana

kako će se gastronomska manifestacija, „Zlatni Orah“, koju je u ožujku ove godine „stopirao snijeg“, održati ove jeseni, upravo uoči Svjetskog kupa te će to biti sjajan trening za Sandru i Dražena uoči najveće svjetske smotre.

Vladimir Grgurić
NA607 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciemOvivivid patifen atora, sessuludepse ac viverit, quid manum nost
NA270 dam complI
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigil
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike