Osijek
TRŽNICA ODLUČILA, GRAD PRIHVATIO

Klupa 1 kunu za
sve u dresovima
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Hrvatska! Hrvatska! - orilo se jučer na glavnoj tržnici, gdje je doslovno sve bilo u znaku "kockica"! Ne čudi, jer svaki je zakupac klupe koji je jučer prodavao robu odjeven u dres hrvatske reprezentacije plaćao dnevni najam klupe samo jednu kunu! I ne samo to, jučer je parking na tržnici bio besplatan za sve posjetitelje!
Predložila je to Uprava Tržnice Osijek, Grad prihvatio i nije trebalo puno da se gotovo svi zakupci pojave, ako ne s dresom, a ono bar s nekim od rekvizita - šalom, šeširom, zastavom, pa čak i trubom! Neki su, primjerice prodavači dresova, imali cjelokupan outfit, pa su na tržnicu došli i u "kockastim" hlačama, a pozornost je privlačila prodavačica Ružica Šebenji, koja je poručila:
- Ma kakav najam klupe? I da platim stotinu kuna, nema veze, samo da budemo u finalu - zagrmjela je Šebenji, koja već danima odijeva dres za podršku Vatrenima, ali s upečatljivom perikom na glavi, dakako u crvenoj i bijeloj boji.
"Kockaste" detalje zamijetili smo i u zatvorenom dijelu tržnice.
- Jako nam je drago što su prodavači prihvatili ovu ideju i, doista, ovdje je sve u znaku ‘kockica‘ za podršku našim Vatrenima - rekao je Drago Šerić, predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća koji je došao - a kako drukčije nego u navijačkom dresu!
Pet sati prije početka utakmice, dok pišemo ovaj tekst, ne preostaje nam ništa drugo nego našim Vatrenima zaželjeti povijesnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu! M. Mihelić
Navijačkih dresova L, XL i većih ni za lijek!
A oni koji su željeli nekoliko sati uoči nogometnog spektakla u Moskvi kupiti navijački dres veličina za odrasle, ostali su kratkih rukava! Naime, na tržnici su, kako kažu prodavači, planuli dresovi već nakon ulaska Vatrenih u finale, a na raspolaganju su bili samo manji brojevi. Od navijačkih rekvizita bili su tu šeširi, zastave, šalovi... Zanimljivo je da su se navijački dresovi s imenima reprezentativaca iz 1998. godine, primjerice Petrića i Jelavića, prodavali jednakom brzinom kao i oni aktualnih nogometnih finalista.
Najčitanije iz rubrike