Regija
ŠRD LINJAK IZ TOPOLJA ORGANIZIRA 20. SOMIJADU

Topoljski dunavac čeka ribiče
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
TOPOLJE
ŠRD Linjak iz Topolja organizira 20. Somijadu, koja će biti održana od 27. do 29. srpnja na Topoljskom dunavcu (Prvi vir). Kako ističu organizatori, natjecatelji će sami birati i uređivati mjesto za ribolov i kampiranje, a svi oni koji to žele mjesto za kampiranje mogu urediti još prije otvaranja natjecanja. Kotizacija po natjecatelju je 150 kuna, a žene moraju izdvojiti po 100 kuna. Uplate se obavljaju na račun ŠRD-a Topolje otvoren u Addiko banci: HR05-2500009-1102048883, do 27. srpnja u 14 sati.
- Osim službenog dijela natjecanja, za petak i subotu u večernjim satima planiramo zabavni program u natkrivenom šatoru - kaže Matija Kešić, predsjednik ŠRD-a Linjak, ističući kako Somijada počinje u petak, 27. srpnja, u 16 sati, a završava u nedjelju, 29. srpnja, u 10 sati. Dodaje kako je natjecanje pojedinačno i ekipno, a lov će biti dozvoljen s obale i iz čamca. Loviti se može s tri ribolovna pribora, a na svakom od njih dozvoljena je po jedna udica. Objašnjava kako će biti moguć ribolov nekoliko vrsta riba, a ovisno o vrsti i težini ulovljenog primjerka, komisija će dodijeljivati bodove.
- Za kilogram soma i linjaka predviđeno je po 10 bodova, dok kilogram štuke, smuđa i basa (pastrmskog grgeča) vrijedi po pet bodova - pojašnjava Kešić i napominje kako će svaki natjecatelj dobiti poseban startni broj. Za sve natjecatelje, ali i one koji ne sudjeluju na Somijadi, posljednjeg dana natjecanja bit će organizirana tradicionalna fišijada. Podjela ribe planirana je za 10 sati, kuhanje počinje točno u podne, a traje do 13 sati. I. Getto
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike