Osijek
EUFORIJA NA SVAKOM KORAKU

Neki će raditi skraćeno, neki imaju slobodno
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Nogometno ludilo kojemu ovih dana svjedočimo današnjim će ogledom Hrvatske i Francuske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji doživjeti svoj vrhunac. Neće biti užareno samo na stadionu Lužnjiki u Moskvi nego i u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u slavonskoj metropoli. Zbog nezapamćene euforije, koja gotovo nikoga nije zaobišla, možemo vidjeti kako poslodavci, bilo da se radi o trgovačkim centrima, javnim i državnim institucijama ili privatnim tvrtkama, postaju fleksibilniji te svojim zaposlenicima izlaze u susret skraćivanjem radnog vremena kako bi i oni mogli pratiti nastupe naše izabrane vrste, dok neki toleriraju nešto kasniji dolazak na posao jutro nakon velikih pobjeda naših Vatrenih u Rusiji.
Ovoj hvalevrijednoj akciji pridružio se i Trgovački centar Portanova, koji će svojim djelatnicima omogućiti da navijaju sa svojim najmilijima. Naime, poslovni prostori u prizemlju i na prvom katu radit će do 16 sati (dakle, vrata se zatvaraju sat vremena prije početka utakmice), dok će 2. kat raditi prema prilagođenom radnom vremenu.
Bez obzira na ishod velikog finala, zaposlenici Gradske uprave u ponedjeljak, 16. srpnja doći će na posao dva sata kasnije. Odnosno umjesto u 7, radno vrijeme počet će im u 9 sati.
- Plasman u finale Svjetskog nogometnog prvenstva povijesni je uspjeh našeg nogometa, i naši djelatnici, kao i svi ostali građani, sigurno će gledati utakmicu, uživati i slaviti bez obzira na ishod – poručio je pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar.
Što se tiče gradskih tvrtki, Vodovod-Osijek d.o.o. radit će kao i inače, dok iz komunalne tvrtke Unikom poručuju kako će radne jedinice Čistoća, Odvoz i Zoološki vrt, kao i kompa, raditi prema uobičajenom radnom vremenu, uprava i blagajna od 9 umjesto od 7 sati, dok radne jedinice Prometnice i Zelenilo uopće neće raditi, nego će svoje radove nadoknaditi sljedeću subotu. U GPP-u dakako neće biti nikakvih promjena jer javni prijevoz mora normalno funkcionirati, ali to njima neće teško pasti jer će u ponedjeljak voziti sretne putnike bez obzira na ishod finalne utakmice.
Slavonski radio došao je na originalnu ideju. Poziva sve građane neka na dan utakmice zavihore naše zastave. "Podržite Slavonski! Sa svakog balkona, sa svake kuće. Ovo su dani ponosa i slave! Sutra naši dečki pišu povijest! Šaljite fotografije!", stoji na facebook-stranici Slavonskog radija te također pozivaju sve da prijave svoju navijačku ekipu jer Navijačka patrola Slavonskog ide dalje! "Želite li da posjetimo vaše društvo prije finalne utakmice Hrvatska - Francuska, pošaljite fotke iz arhive ili napravite nove. Za najveseliju i najoriginalniju ekipu imamo darove Osječke pivovare - navijačke rekvizite i naravno Osječko pivo!" pozivaju sa Slavonskog radija. I. Alilović
Slavonski radio poziva građane neka na dan utakmice istaknu hrvatske zastave sa svakog balkona, svake kuće
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike