Regija
VIROVITIČKI UČENIČKI DOM UVIJEK JE POPUNJEN

Preostalo je još vrlo malo mjesta
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
VIROVITICA
U Učeničkom domu Virovitica počele su prijave za upis kojemu je smještajni kapacitet do 118 mjesta. Osnovni je kriterij upis u srednju školu, a do sada su svi koji su zadovoljili taj kriterij primljeni. Virovitički Učenički dom do sada nikada nije imao listu čekanja ili nekoga ispod crte zahvaljujući širenju kapaciteta.
– Ove smo godine na istoj razini slobodnih upisnih mjesta kao i prijašnjih godina. Imamo slobodnih 30-ak mjesta, a 82 mjesta već su popunjena učenicima koji su prijašnjih godina upisani u dom. Najveća promjena u Domu je energetska obnova koja je puno pridonijela uvjetima i kvalitetnijem standardu. Preko zime je toplije, a preko ljeta hladnije. Sve prostorije s južne strane zgrade preko ljeta su nam sada puno toplije nego inače pa ih imamo u planu klimatizirati. Osim izvana, velik dio unutrašnjosti ove stare zgrade također je obnovljen, a ove godine trebamo još izmijeniti samo vrata i dovratnike, kao i podove u sobama. Ono čemu bih se ja osobno volio više posvetiti, a na što kao ustanova imamo pravo, jest pružanje usluge prehrane i smještaja vanjskim korisnicima – kaže ravnatelj virovitičkog Učeničkog doma Dražen Jurković.
Objašnjava da je Dom gotovo cijelo ljeto prazan, osim za vrijeme najveće virovitičke manifestacije Rokova, kada je dio popunjen zabavljačima koji nastupaju za Dane grada. Osim željenoga, novoizabrani ravnatelj nastoji poraditi i na suradnji s roditeljima za koje će i ove godine prirediti tradicionalni sastanak, i to u rujnu prije početka školske godine.V.G.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike