Regija
U VRTU ANE I VELJKA MILIVOJEVIĆA

Neobična tikvica koja na kori boje putra ima svjetlozelene šare
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
VUKOJEVCI
Umirovljenica Ana Milivojević iz Vukojevaca pokraj Našica, u svom je vrtu ubrala neobičnu tikvicu koja ima svjetlozelene šare na kori boje putra. Ana i suprug Veljko dugo uzgajaju tikvice, ali nikada u vrtu nisu vidjeli sličnu. Nastojali su saznati uz pomoć prijatelja, ali nitko nije znao kako su nastale šare na kori.
Velimirovčanin Krunoslav Kovačević, profesor poljoprivredne grupe predmeta u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice, nakon što mu je predočena tikvica, rekao je da do sada nije imao priliku vidjeti takav plod.
- Pokušavamo shvatiti na koji su način nastale šare. Da je u pitanju lišće, šare ne bi bile tako pravilno oblikovane. Kao da je netko kistom crtao latice cvijeća po kori. Kada je supruga donijela tikvicu iz vrta, ostali smo bez riječi - rekao je 66-godišnji Veljko.
Ana od tikvica uglavnom priprema cušpajz, no od ove tikvce neće pripremiti jelo. Tikvicu sa šarama spremit će u hladnjak.
- Tikvicu ću zamotati u papir i alufoliju te staviti u hladnjak dok ne dođe kćerka. Ona je trenutačno u Njemačkoj i stiže za dva tjedna, a htjeli bi da vidi našu čudnu tikvicu - objašnjava 65-godišnja Ana. Inače, supružnici Ana i Veljko obožavaju tikvice. Od njih pripremaju razne priloge, ali im posvećuju i cijelo jelo.S.FRIDL
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike