Regija
TOMISLAV POMAŽE „LATICAMA“ DA OPREME SVOJ PROSTOR

2300 kilometara za malog Peru
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
SLATINA
Koprivnička udruga Latice, koja se skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama, dobila je od Grada Koprivnice veliki, ali neuređeni prostor za čije je uređenje potrebno puno novca. Kad je udruga krenula u akciju skupljanja novca za uređenje, volonter Tomislav Gregurić javio se spreman pomoći akciju vožnjom biciklom kroz Hrvatsku. Dopredsjednik udruge Dražen Novačić predložio je da se uključe sve 32 udruge uključene u Savez udruga za osobe s intelektualnim teškoćama. Patricija Karaman iz Slatine bila je prva koja je prihvatila suradnju u ime udruge Vretenac. Tomislava i pratitelje na središnjem su trgu u Slatini dočekali članovi udruge Vretenac.
Gregurićevo putovanje podržava dvadesetak udruga, a on se nada da će pomoći svojoj udruzi da prikupi inicijalna sredstva za uređenje prostora. Putovanje prati FB stranica Dva kotača uz vas su jača, a pothvat se uklapa u humanitarni akciju Mali korak za veliki start.
– Sve je krenulo prije osam mjeseci. Bio sam na svadbi prijatelja i vidio maloga dječaka Peru, dijete s poteškoćama, sina predsjednice naše udruge Nevenke Fuchs. Svirali su tamburaši, on se smijao i htio je plesati, pa su i plesali zajedno. Odlučio sam pomoći. U razgovoru s gđom Fuchs došli smo do ovog projekta. Pokušat ću biciklom okružiti Hrvatsku, upozoriti ljude na borbu ovih ljudi. Za njih smo tu, za njihov osmijeh, i dat ću sve od sebe da ovo odvozim - kaže Tomislav. P.Žarković
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike