Crna kronika
UDARIO U ŽIVOTINJU

Naletio Quadom na divlju mačku i slomio ruku
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Teško ozlijeđeni vozač četverocikla kolima Hitne pomoći prevezen je u pakračku bolnicu
LIPIK

Dvadesettrogodišnji vozač četverocikla teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u večernjim satima, u Jadranskoj ulici, u Lipiku.

- Oko 21.20 sati 23-godišnjak je upravljao Quadom daruvarskih registracija kada mu je na kolnik istrčala divlja mačka. Vozač je udario četverociklom u divlju mačku, da bi potom vozilo nastavilo kretanje, a vozač je pao na travnatu površinu pokraj kolnika. Priliom pada vozač je teško ozlijeđen - doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.
Prema dostupnim informacijama, mladi vozač je pri padu slomio ruku. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u pakračku bolnicu.
U Slavoniji i Baranji često se događaju naleti na sve vrste životinja. Iako se najčešće radi o naletu na srne i divlje svinje, bude tu i zečeva, domaćih mačaka i pasa. Samo u prvih mjesec dana ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježen je 21 nalet vozila na životinje na cesti. Vozači su samo u tom razodblju na navedenom području naletjeli na divlju svinju i psa, dok se najveći broj tih naleta, njih čak 19, odnosio na nalet vozila na srneću divljač.
Prošle je godine na prometnicama Požeško-slavonske županije došlo do 162 naleta vozila na životinje, od čega se najveći dio odnosi na divlje životinje. Pred vozila je izletjelo 107 srneće divljači, ali i po jedan jastreb i fazan, tri zeca, četiri jazavca, 11 lisica, 15 divljih svinja te 20 pasa. Za razliku od divljih životinja, za štetu nastalu od naleta na domaće životinje, pod uvjetom da je vozač prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku tako da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku, odgovoran je vlasnik životinje. Vlasniku slijedi i prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a tijekom prošle godine takvih je slučajeva bilo devet.
Najveći broj ovih događaja zabilježen je na prostoru u nadležnosti Policijske postaje Pleternica - njih 56, a slijede Policijska postaja Požega s 55 naleta i PP Pakrac s 51 naletom vozila vozila na životinje. Najveći broj naleta vozila na životinje zabilježen je na cesti Brestovac - Pakrac, i to na relaciji Brestovac - Kusonje - 22. Slijedi cesta Pakrac - Daruvar, relacija Pakrac - Omanovac - Badljevina s 10, te cesta Požega - Pleternica, relacija Vidovci - Pleternica s devet naleta na životinje.

Sandra Lacić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
NALETI ČESTI u VEČERNJIM SATIMA
Vozači su tijekom 2017. godine najčešće nalijetali na životinje koje su im izlijetali na cestu u prosincu, i to u 24 slučaja. U rujnu se se zbila 22 takva slučaja, u listopadu 16, srpnju 15, 16 u travnju te po 13 u ožujku i siječnju.

Najviše naleta na životinje događalo se u večernjim satima, između 18 i 20 sati te od 20 do 22 sata, kada životinje privlače svjetla. Sudari sa životinjama česti su i između 6 i 8 te 16 i 18 sati. Najmanji broj naleta na životinje prošle godine, na području PU požeško-slavonske, zabilježen je između 14 i 16 sati. Naleti automobila najčešći su na srneću divljač na cestama koje prolaze nenaseljenim dijelovima Požeško-slavonske županije. Naleti na pse i mačke uglavnom se bilježe u naseljenim mjestima.
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

2

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura