Crna kronika
NOĆNI OKRŠAJ U ORAHOVICI

Tukli se šakama i palicama u kafiću
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
ORAHOVICA
U moru postpolufinalnih nogometnih slavlja diljem Hrvatske, kada je većina stanovnika Slavonije i Baranje slavila do dugo u noć bilo je, na žalost, i onih koji su višak adrenalina preusmjerili u tučnjavu koja je završila i teškim ozljeđivanjem. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, završena je kriminalistička obrada tučnjave koja se zbila u prvim satima četvrtka u Orahovici. Policija je, naime, u četvrtak oko dva sata dobila dojavu kako je na terasi ugostiteljskog objekta u Orahovici došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba. Pristigli policajci brzo su izišli na mjesto sukoba i tamo zatekli teško ozlijeđene, većinom mlađe osobe. Nakon uzimanja izjava od svih sudionika tučnjave, i provedene kriminalističke obrade, djelatnici Policijske postaje Orahovica kazneno su prijavili nadležnom državnom odvjetništvu 56-godišnjaka i 20-godišnjaka s područja općine Zdenci. Njih su se dvojica, neslužbeno doznajemo, osim šakama u tučnjavi koristili i palicama.
Stariji muškarac sumnjiči se da je 23-godišnjaku nanio osobito tešku tjelesnu ozljedu te da je pokušao ozlijediti i 20-godišnju djevojku. Dvadesetogodišnjaka se pak sumnjiči da je pokušao teško ozlijediti 18-godišnjaka i da je lakše ozlijedio 42-godišnjaka. U tučnjavi su teže ozlijeđeni, navodi policija, 23-godišnjak, 20-godišnjakinja, 18-godišnjak te prijavljeni dvojac, 20-godišnjak i 56-godišnjak. Njih dvojicu je policija uhitila, a nakon ishodovanja sudskog naloga, pretražena je kuća u kojoj žive na području općine Zdenci. Policajci su u kući i automobilu "pronašli predmete za koje postoji osnova sumnje da potječu i da su korišteni u spomenutim kaznenim djelima". Od prijava nisu izuzeti i drugi sudionici tučnjave kojima su uručene prijave zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak i 20-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave virovitičko-podravske.
Pred nadležnim sudom morat će, kao i ostali sudionici tučnjave, objasniti što ih je ponukalo da krenu u obračun koji je završio u krvi. U policijskom priopćenju ne navodi se jesu li sudionici noćne tučnjave u Orahovici bili pod utjecajem alkohola ili nisu.M.Bugarić
 
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike