Novosti
PRIPREME ZA POVRATAK REPREZENTACIJE

Plenković poziva na proslavu
Objavljeno 14. srpnja, 2018.

Uoči finalne utakmice Hrvatska - Francuska na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u subotu je pozvao sve navijače i što veći broj ljudi da u ponedjeljak dočekaju i pozdrave hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.


"Očekujući još jedan veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, pozivam sve navijače, što veći broj ljudi, da pozdravimo našu reprezentaciju koja je svima ulila veliki ponos i zadovoljstvo posljednjih mjesec dana, ali i u nizu godina, svojim sjajnim rezultatima. Stoga, budimo svi skupa uz njih u ponedjeljak u Zagrebu", poručio je Plenković nakon što je sudjelovao na manifestaciji Ministarstva poljoprivrede "Naše domaće, sada i ubuduće" na Europskom trgu u Zagrebu.
Ondje je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je rekao kako se nada da će Hrvatska, kao u nogometu, uskoro biti uz bok najboljima i u poljoprivredi. Plenković i Toluši s manifestacije su poručili da poljoprivrednici značajno doprinose boljitku Hrvatske i da će u narednim godinama dalje rasti njihova konkurentnost.
Premijer Plenković u petak je pozvao poduzetnike u privatnom sektoru da budu "malo fleksibilniji" prema svojim radnicima na dan dočeka nogometnih reprezentativaca, pa su se novinari u subotu zanimali kakav je plan za državni sektor i hoće li svi koji ne rade u hitnim službama u ponedjeljak imati slobodan dan. "Reprezentacija će doći oko 14 sati, pa ćemo nakon toga biti fleksibilni. Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti uspomena za sve nas dok smo živi", rekao je Plenković. Kazao je kako u nedjelju treba pobijediti, ali da je uspjeh već sada takav da možemo slaviti.
Ponovio je kako hrvatski nogomet zaslužuje kvalitetan stadion. Ne radi se o megalomanskom projektu, nego o ideji da hrvatska reprezentacija, ako dođe na vrh, zaslužuje kvalitetan stadion, na modernim standardima, uz analize i razumne cijene, a koji može pomoći dodatnoj kvaliteti hrvatskog nogometa i mlađim naraštajima reprezentacije, rekao je Plenković. Dodao je kako postoji način kako da se u partnerstvu lokalnih jedinica, države i nogometnog saveza zaokruže te finacijske konstrukcije. "Nećemo stadion izraditi do preksutra. Nije to stvar jedne proračunske godine", naglasio je.
Potvrdno je odgovorio na pitanje hoće li Vlada i novčano nagraditi nogometaše. "Lani smo nakon brilijantog uspjeha hrvatskih vaterpolista u Budimpešti povećali nagrade, a Vlada će drage volje dati nagrade nogometašima, izborniku i cijelom stožeru.H
Mandžukićev kulen
Ministar Tolušić komentirao je i "novi slogan" za promociju hrvatskih poljoprivrednih proizvoda: "Jedite kulen na kojem je odrastao Mandžukić". "Hrvatska ima najbolje proizvode na svijetu, kvalitetni su, zdravstveno ispravni i sigurni. Uspjeh nogometnih reprezentativaca daje nam prepoznatljivost i u Čileu, Urugvaju, Argentini ili drugdje u svijetu", kazao je.