Osijek
ČOVJEK TULJAN

Ne mogu sam protiv ambrozije
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Navikli smo ga gledati samo preko zime kako uskače u ledeno hladnu Dravu, a ovaj put našoj se redakciji obratio u ljetnim mjesecima. Duško Rudež, poznatiji kao osječki Čovjek tuljan, upozorio je na zaista velik problem koji u ljetnim mjesecima smeta ljudima koji pate od alergija.
Riječ je, dakako, o uklanjanju velike koncentracije ambrozije s područja Osječko-baranjske županije, ali i šire. Duško Rudež navodi kako on jedini iz svoje Udruge za zaštitu okoliša i ruralne baštine Tuljan odlazi na poljane u okolici Nemetina te čupa ovaj nezaustavljivi korov.
- Iz Grada i Županije rekli su mi kako je ovo za njih zaboravljeni posao te da neće financirati moje poduhvate. Naprosto ambrozije ima previše i oni to navodno ne mogu sanirati. Nitko se neće volonterski prijaviti za ovakvu vrstu posla, a ja sam nemam financijskih mogućnosti da plaćam radnike, strojeve, trimere, silkove i gorivo. Jedino još komunalci rade na ovome problemu, ali to jednostavno nije dovoljno - poručio je razočarani Duško Rudež.
Ines Stjepanović
Možda ste propustili...

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike