Sport
NOVI ČOVJEK NA ČELU KLUBA

Mijat Kurtušić izabran za v. d. predsjednika Cibalije
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Čekalo se i čekalo, ali napokon se i dočekalo! Održana je dugo najavljivana i nekoliko puta prolongirana sjednica Nadzornog odbora Cibalije, na kojoj je izabran novi čelnik vinkovačkog nogometnog kluba. Članovi NO okupili su se u petak na stadionu HNK Cibalia, a na sjednici je tema broj jedan bio izbor novog čelništva kluba te budućnosti nekadašnjeg prvoligaša koja iz ove perspektive ne izgleda baš svijetlo. Raspravljalo se i pričalo, a jedna od opcija bio je i stečaj Cibalije, samim time gašenje kluba te novi početak kluba koji je nekada imao ugled u cijeloj Hrvatskoj te bio ponos Istoka države. Nakon samo pola sata sjednica je završila i doneseni su zaključci koji idu u smjeru konsolidacije Cibalije na financijskom kao i na sportskom planu zbog kojeg klub i postoji.
Prije mjesec dana ovaj isti Nadzorni odbor raspisao je javni natječaj za izbor predsjednika kluba u sljedeće tri godine. Kako se, bar prema izvješću NO-a, na natječaj prijavio samo jedan kandidat, a taj isti nema zadovoljavajuće uvijete. Nadzorni odbor zatvorio je natječaj i imenovao Mijata Kurtušića vršiteljem dužnosti predsjednika dok se ne izabere predsjednik na duže razdoblje. Odmah nakon imenovanja Kurtušića za v.d. predsjednika Cibalije pred njega su postavljeni i ciljevi koje bi trebao u sljedećem razdoblju ispuniti. Naime, glavni je cilj konsolidacija kluba u financijskom smislu, ali i u sportskom, pa će novoizabrani v. d. morati dobro zasukati rukave kako bi bar ovaj sportski dio pokrenuo s mrtve točke jer je trećeligaška sezona pred vratima, a momčad, koje zapravo nema, treba krenuti s pripremama. U ovom trenutku iz kluba nije otišlo tek nekoliko igrača, točnije, nisu još uzeli papire, pa će novom predsjedniku veliki posao, koji odmah mora obaviti, formiranje momčadi s trenerom Davorom Rupnikom, koji valjda u međuvremenu nije promijenio mišljenje i također napustio klub. Iako je za neke stečaj možda i najbolje rješenje, da se Vinkovčani riješe nagomilanih dugova i krenu od nule, Nadzorni odbor jednoglasnog je mišljenja kako se o stečaju kluba i njegovu gašenju ne treba uopće raspravljati jer nisu opcija kojom bi se problem Cibalije trebao riješiti.
Na sjednici je donesena jednoglasna odluka da se krajem kolovoza organizira skupština kluba na kojoj bi se trebao izabrati nadzorni odbor, a u njega bi prvi put trebao ući i predstavnik navijača, član Ultrasa. Preko svojih predstavnika u Nadzornom odboru grad Vinkovci se obvezao, kao većinski vlasnik kluba, da će u svojim mogućnostima angažirati oko stabilizacije kluba, odnosno, smanjenje dugovanja te će voditi razgovore s mogućim strateškim partnerima.
U ovom trenutku najvažnije će biti okupiti seniorsku momčad, koja bi se trebala početi pripremati za sljedeću trećeligašku sezonu. Lako je reći okupiti, a na vidiku nema igrača... A. Grgić
Nakon egzodusa igrača, Cibalia hitno mora okupiti momčad koja će ove sezone igrati u Trećoj HNL "Istok"
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku