Sport
U SANKT- PETERBURGU ZA UTJEŠNU NAGRADU

Belgijci i Englezi nakon razočaranja u potrazi za preostalim motivom
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Danas se u Sankt-Peterburgu igra utakmica koja akterima na travnjaku zasigurno jako teško pada. Belgijci i Englezi bili su korak do finala, ali na kraju se moraju zadovoljiti dvobojem za treće mjesto. Utješna je to nagrada na SP-u, ali ipak nagrada za dobro odrađen turnir. Ostaje pitanje samo tko ća ga odraditi bolje i kući se vratiti s medaljom oko vrata.
Nije se u belgijskom taboru skrivalo razočaranje nakon što ih je u polufinalu svladala Francuska. Posebno jer su prije toga izbacili Brazil, očekivali su da će uzeti mjeru još jednom od konkurenata u borbi za naslov. Da, ova "zlatna generacija" imala je najviše ambicije u Rusiji, ali njih će ostvariti netko drugi.
- Ostala nam je još jedna utakmica i nju želimo odraditi najbolje moguće. Igračima nije lako, svi smo željeli igrati dan kasnije, ali vjerujem da je u njima ostalo još dovoljno energije i motivacije. U prigodi smo ostvariti najbolji rezultat u povijesti belgijskog nogometa na Svjetskom prvenstvu. Napravili smo puno toga dobroga ovdje, bilo bi krasno sve začiniti i broncom. Čeka nas suparnik kojeg smo dobili u grupnoj fazi, danas je ulog drukčiji, stoga očekujem i drukčiju Englesku - kaže Roberto Martinez, Španjolac na belgijskoj klupi, koji je jučer proslavio 45. rođendan. Bronca bi bila lijep poklon. Što se tiče sastava, on će u odnosu prema polufinalu doživjeti izmjene. Nakon odrađene suspenzije, na desni bok vraća se Thomas Meunier, čiji se izostanak osjetio kontra Francuza. Belgija će nakon 32 godine ponovo igrati za treće mjesto, koje im je u Meksiku tada uzela reprezentacija koja ih je dobila sada u polufinalu.
Svoju drugu utakmicu za broncu igraju i Englezi. Oni su je također prvi put izgubili, a bilo je to 1990. od domaćina Italije. Nakon 28 godina u prigodi su ostvariti drugi najbolji plasman u povijesti, a davno je bila 1966. kada su Tri lava slavila svoj naslov. Sada im je Hrvatska uništila svaku nadu u ponavljanje istog dosega.
- Neće biti lako igrati tri dana nakon što te je 20-ak minuta dijelilo do plasmana u finale. No posao još nije gotov, želja je turnir zaključiti pobjedom i medaljom. Ovdje smo ostvarili nekoliko pobjeda, ali nismo dobili ni jednu top-reprezentaciju. Sada nam se pruža prigoda i za to, nastojat ćemo je iskorisiti i zaključiti dio jedne lijepe priče - smatra izbornik Gordog Albiona, Gareth Southgate, koji će biti prisiljen malo izmijeniti udarnu postavu, zbog "više sile".
Protiv Hrvatske se ozlijedio Kieran Trippier, problema imaju Jordan Henderson i Dele Alli, stoga bi mogao uskočiti novi tercet u sredini (Trewnt Alexander-Arnold, Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier). Svježa krv možda donosi i potreban motiv, jer tko je prije zaboravio na polufinale, taj će se i utješiti na oproštaju. N. Benčina
NA666 ndam complicides esElina SAIPAP
BELGIJA - ENGLESKA

Početak: 16 sati

BELGIJA

*Courtois*Pickford

*Vertonghen*Walker

*Kompany*Stones

*Alderweireld*Maguire

*Witsel*Alexander-Arnold​

*De Bruyne*Loftus-Cheek

*Chadli*Dier

*Meunier*Lingard

*Fellaini*Young

Hazard*Sterling

*Lukaku​*Kane

Stadion: Sankt-Peterburg Arena

Kapacite: 64.287

Sudac:Alireza Faghani (Iran)
MEĐUSOBNI OGLEDI

U dosadašnja 22 susreta Englezi su slavili čak 15 puta (jednom na SP-u), četiri dvoboja bila su bez pobjednika (jedan na SP-u), dok je Belgija triput bila uspješnija. Posljednji put nedavno, prije 16 dana u skupini (1:0).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike