Regija
GRADSKO VIJEĆE NAŠICA

Kašuba novi predsjednik
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Krešimir Kašuba umjesto Stjepana Pintarića, koji je imenovan za direktora Cestinga
NAŠICE

Povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije nakon Engleske izmamio je čestitke i pljesak vijećnika i na sjednici Gradskog vijeća Našica.
Dok mnogi političari oblače "kockice" u znak podrške Vatrenima, našički vijećnici bili su formalno odjeveni, bez navijačkih majica. Jedino je Samir Haj Barakat, šef našičkog SDP-a imao navijački šal. Sjednica je imala 25 točaka dnevnog reda i trajala je nešto više od pola sata. Većina odluka prihvaćena je jednoglasno, osim izvješća o radu Našičkog vodovoda i Našičkog parka, zatim izmjena odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenima u upravnim gradskim tijelima, izmjena odluke o plaći, naknadi i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika te izmjena i dopuna odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela. Kratkoći sjednice u određenoj mjeri doprinijela je činjenica da se aktualni sat sveo na dva pitanja vijećnice Biljane Kajgane Petričević (SDP), a koja je u ime građana, sugerirala postavljanje semafora u Strossmayerovoj. Postavila je i pitanje uređenja velikog parka. Nakon što je rekao da je u Stossmayerovoj izgrađen nogostup te da druge mogućnosti prometnog uređenja moraju biti planirane proračunom, gradonačelnik Josip Miletić (HDZ), vijećnici je odgovorio da Grad park održava vlastitim sredstvima.

Kajgana Petričević sarkastično se osvrnula na popunjenost industrijske zone. Reagirao je gradonačelnik Miletić, pozvavši sve one koji imaju dozu sarkazma da budu konstruktivni i konkretni. Vijećnica Kajgana Petričević zatražila je i informaciju o gradonačelnikovoj brutoplaći. Predsjednik Vijeća Krešimir Kašuba upozorio ju je da nema pravo postavljati pitanja jer za to postoji aktualni sat. No gradonačelnik Miletić, ipak je odgovorio, rekavši da je njegova imovinska kartica javno dostupna te da se njegova plaća lako može izračunati jer se utvrđuje množenjem osnovice za obračun plaće i pripadajućeg koeficijenta.
Snježana Fridl
Kašuba novi predsjednik Vijeća
Na osobni zahtjev dužnosti je razrješen predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić (HDZ), jer odlazi na novo radno mjesto koje je zahtjevnije i traži veći angažman (Pintarić je imenovan direktorom Cestinga d.o.o. nap. a.). No Pintarić ostaje u Vijeću kao potpredsjednik, a za novog predsjednika izabran je Krešimir Kašuba (HDZ), dosadašnji potpredsjednik.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike