Regija
POTPISAN SPORAZUM

Najesen gradnja Doma
kulture u Ladimirevcima
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
LADIMIREVCI
Zamjenik župana Goran Ivanović i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo jučer su u Osijeku potpisali Sporazum o sufinanciranju izgradnje Doma kulture Fabijan Šovagović i prostorije DVD-a u Ladimirevcima, čija projektantska vrijednost radova iznosi oko 4,6 milijuna kuna. Iz proračuna Osječko-baranjske županije izdvojit će se 1,7 milijuna kuna - 850.000 za ovu te isti iznos u projekciji za 2019. godinu.
- Fabijan Šovagović brend je Osječko-baranjske županije i Valpovštine, a pogotovo Ladimirevaca, gdje je rođen i gdje je praktički počeo svoju glumačku karijeru. U Ladimirevcima već ima svoj trg i svoju bistu, a kruna svega toga bit će Dom kulture, koji će vječno podsjećati na njegov lik i djelo, i koji će, na kraju krajeva, okupljati Ladimirevčane. Riječ je o velikom prigradskom naselju Valpova, koji je također osigurao sredstva za početak gradnje i mislim da sinergijski učinak Županije i Valpova najbolje pokazuje način na koji se želi upravljati javnim novcem za dobrobit svih Ladimirevčana i stanovnika Valpova - rekao je Ivanović.
Matko Šutalo napomenuo je da Ladimirevci već desetak godina nemaju Dom kulture, kao ni prostoriju za dobrovoljno vatrogasno društvo te kako će gradnja ovog Doma uvelike poboljšati rad udruga i omogućiti im nesmetan rad u adekvatnom prostoru.
- Grad Valpovo izdvojit će 1,8 milijuna kuna i nadam se da ćemo ostatak namaknuti iz fondova, ministarstava ili nekih drugih sredstava, a ako bude potrebno, Županija i Grad Valpovo ponovno će potpisati sporazum kako bi se ta financijska konstrukcija zatvorila. Radovi bi trebali početi najesen i završiti tijekom godinu dana - poručio je Šutalo te dodao da će se u jednom dijelu Doma nalaziti spomen-soba posvećena Fabijanu Šovagoviću, jednom od najvećih hrvatskih glumaca. D.Miklić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana