Mozaik
NAGRADE EMMY

"Igri prijestolja" 22 nominacija
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
HBO-ova hit-serija "Igre prijestolja" predvodi u utrci za ovogodišnje nagrade Emmy, najuglednije američke televizijske nagrade, s čak 22 nominacije, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju. Slijede NBC-jeva satirička emisija "Saturday Night Live" i HBO-ov znanstveno-fantastični serijal "Westworld", s po 21 nominacijom, te "Sluškinjina priča" televizije Hulu s ukupno 20 nominacija. Najviše nominacija prikupio je streaming servis Netflix, ukupno 112, a slijede ga HBO sa 108, te NBC sa 78.
Svečana dodjela nagrada Emmy održat će se u Los Angelesu 17. rujna, a domaćini će biti Michael Che i Colin Jost iz postave legendarnog komičarskog showa "Saturday Night Live". Nakon što prošle godine zbog kasnijeg emitiranja serija "Igra prijestolja" nije bila uvrštene u konkurenciju za Emmyje, ove se godine natječu za titulu najbolje dramske serije s prošlogodišnjom velikom pobjednicom, distopijskom "Sluškinjinom pričom", a u utrci su i znanstveno-fantastična serija "Stranger Things" (Netflix), dramska serija o britanskoj kraljici Viktoriji "Kruna", NBC-jeva obiteljska drama "To smo mi", hladnoratovska špijunska serija "Amerikanci" (FX) i futuristički serijal "Westworld".
U kategoriji humorističkih serija, hip-hop serija televizijske mreže FX "Atlanta" natječe se s Amazononovim "The Marvelous Mrs. Maisel", ABC-jevom obiteljskom komedijom "Black-ish", serijalom o ženskom hrvanju "GLOW", HBO-ovim klasikom "Curb Your Enthusiasm", otkačenom komedijom "Barry", tehnološkom komedijom "Silicon Valley" i "Unbreakable Kimmy Schmidt". Višegodišnji favorit za Emmyja u ovoj kategoriji, serija "Veep", ove godine nije u utrci zbog kašnjenja s produkcijom uslijed produljene bolesti zvijezde Julije Louis-Dreyfus, koja je boluje od raka dojke, a šest je godina uzastopce odnijela nagradu za najbolju glumicu u humorističnoj seriji. Hina
Najviše nominacija prikupio je streaming servis Netflix, ukupno 112, a slijedi ga HBO sa 108 i NBC s 78
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa